avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata

Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota indiviza si este trecuta in contract. Unul dintre locurile de parcare este ocupat in mod abuziv, zilnic, de 3 saptamani de vecinul care locuieste peste drum, la casa. Autoturismul parcat abuziv apartine firmei de taxi la care acesta lucreaza, iar motivatia lui este ca si-a cumparat masina personala pe care o parcheaza in curte la el, iar autoturismul taxi nu ar avea unde sa il mai parcheze, desi il poate parca in fata gardului lui de unde oricum ii goneste pe toti spunand ca portiunea de strada de-a lungul gardului lui e proprietatea lui privata. I s-a explicat de multe ori de catre mai multi vecini ca nu suntem de acord sa parcheze acolo si ca parcarea e privata, aflata pe teren cumparat, insa el spune ca parcarea este publica din punctul lui de vedere. In afara de montarea de placute cu parcarea interzisa, ce alte masuri putem lua pentru eliberarea parcarii? Precizez ca stie foarte bine ca e teren cumparat, pentru ca inainte era curtea cuiva cu gard pana la strada si ulterior a fost cumparat si s-a amenajat inauntru de la strada aceasta parcare. Doar da dovada de rea vointa astfel incat cu vorba buna si rugaminti nu se poate solutiona.
Cel mai recent răspuns: salinaaa32 , utilizator 08:05, 10 Mai 2023
~ Conținut șters la cerere ~
@gab_06,
Dvs. ati citit tot topicul?
Pai ce zice nenea aici?
Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota indiviza si este trecuta in contract.

Asa zice autorul, da? Noi discutam pe baza informatiilor oferite. Daca aveti alte informatii, poate mai completati raspunsul cu 1-2 propozitii !
Cum sa fie parcare publica?
Apoi, pe stada unde locuieste, langa gardul sau, poate parca pe spatiu public sau privat?
Poate ne zici si noua cum intelegi dumneata notiunile de pubic sau privat...
Atat timp cat accesul in acea parcare nu este ingradit, inseamna ca drumul si parcarea este deschisa publicului. La fel cum daca nu ti-ai ingradit terenul nu se va retine violarea de domiciliu.
Poate aveti dreptate, dar omuletii cu parcarea privata pot sa planteze un stalp cu o explicatie - Gen Parcare privata? Desigur ca pot, dar ce sa-i faci...
Dar daca ati fi dvs. in locul celui cu locul de parcare ocupat, ce ati zice?
Nu spun, ca mi-e jena de forum, ce as face eu, pe bune!
Sa fiti sanatosi!
Buna ziua,

Intervin destul de tarziu in discutie. Speta mea este un pic diferita. Am garaj cumparat la demisolul blocului in care locuiesc. Garajul este achizitionat in baza de act aditional la contractul casei. Terenul din jurul blocului, vreo 2,5m latime, apartine blocului, respectiv proprietarilor, prin cota indiviza. Pe spatiul din fata garajului meu a inceput de vreo saptamana sa parcheze cineva (nu am identificat inca persoana ca sa-l pot aborda direct). I-am lasat bilet sub stergator cu rugamintea de a nu mai parca sau de a lasa un numar de contact. Deocamdata persoana a ignorat solicitarile mele. Urmatorul pas va fi sa pun semn de "nu parcati" pe usa garajului (pana in prezent, nu am avut vreo problema). Intrebarea este daca as putea monta si un opritor. Am citit unele comentarii care spun ca ar trebui ceva avize sau autorizatii. Nu as vrea sa ajung la politie, as incerca, in prima faza, sa rezolv amiabil.

Multumesc,

cyan a scris:

Avand in vedere ca politia locala se ocupa numai de dispute privind utilizarea domeniului public si nu se implica, nu ramane decat sa va adresati politiei si sa sesizati o tulburare a dreptului de posesie.

Art. 256-NCP
Tulburarea de posesie
(1) Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, prin violenţă sau ameninţare ori prin desfiinţarea sau strămutarea semnelor de hotar, a unui imobil aflat în posesia altuia se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Prin violenta se poate intelege si violenta verbala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masini parcate ilegal florintodoran florintodoran Buna ziua, as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate. Am discutat subiectul acesta in ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegalã pe proprietate privatã Relu2011 Relu2011 Bună seara. Locuiesc în municipiul Iaşi şi am următoarea problemă: deţin un loc de parcare (aflat în curtea blocului unde locuiesc) şi un garaj ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva a unei portiuni dintr-un loc de parcare privat sandu_man sandu_man Buna ziua, Am cumparat de la Dezvoltator un loc de parcare privat intr-un ansamblu rezidential din jud. Ilfov. Locul meu de parcare este delimitat ... (vezi toată discuția)