avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... masini parcate ilegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

masini parcate ilegal

Buna ziua,
as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate.
Am discutat subiectul acesta in consiliul de administratie al blocului, nu s-a ajuns la o concluzie imediata, deoarece nu avea nimeni cunostinta despre cadrul legal.
In ce conditii s-ar putea ridica masinile parcate ilegal pe culoarul garajului din subsolul blocului(spatiu privat, in cota indiviza), respectiv pe locurile de parcare ale locatarilor(spatiu privat)?
Exista o prevedere legala in acest sens?
Trebuie luata/redactata o hotarare a consiliului de administratie?
Trebuiesc aplicate semne/panouri de afisaj in locurile respective?
Va multumesc,
F.T.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:55, 4 Februarie 2012
Domnule, este ca si cum ati intreba, daca poate cineva sa intre pe proprietatea dumitale si sa-si ”parcheze” niste bagaje pe holul casei.
Daca asa intelegeti dvs. sa aveti grija de proprietatea dvs., asta e, vine cine vrea, iese cine poate... Cum ai slabit un pic vigilenta, vine cineva si-ti ocupa locul. Asa este la noi pana cineva isi va face dreptate singur - nu dau solutii.
Consiliul de administratie, de fapt com. executiv al as. prop. doarme in papuci de casa - asa au invatat ei. Dar doi-trei proprietari, faceti o sesizare la sectia de politie cu privire la incalcarea proprietatii, dupa ce in prealabil ati atentionat intrusii, dupa care solicitati ”eliberarea ringului”. Pai ce fel de proprietari sunteti? Daca aveti locuri libere de parcare, le puteti inchiria pe bani frumosi. Alceva cum sa va sfatuiesc?
Formulati o sesizare la sectia de politie in a carei competenta teritoriala se afla imobilul dvs., aratand aspectele mentionate de dvs. Teoretic la fata locului se va deplasa personal de la sectie care va constata si va solicita unei societati care ridica autoturismele parcate ilegal sa le ridice. Sau poate va da amenzi pentru parcare ilegala, depinde cum se apreciaza situatia.
Sesizarea se poate face individual de catre locatarii pe al caror loc de parcare sunt stationate ilegal autoturismele in cauza sau comitetul executiv al asociatiei de proprietari pentru toate locurile ocupate abuziv.
Buna ziua, va multumesc mult pentru raspuns.
As dori insa sa stiu daca asociatia de proprietari/proprietarul locului de parcare, ar putea chema fara instiintarea prealabila a organelor de ordine, o firma care sa ridice vehiculele parcate ilegal. Respectiv sa contracteze o astfel de firma.

In cazul in care exista o hotarare a consiliului/asociatiei locatarilor si panouri informative montate in acest sens, considerati ca trebuiesc totusi sesizate in prealabil organele de ordine sau actionat direct in baza acestei hotarari si a dreptului de proprietate?
In definitiv sunt parcate pe o proprietate privata. (Culoarul de acces- cota indiviza)

Este respectat cadrul legal in acest caz?

Va multumesc, FT.
Nici-o firma specializata nu va veni sa presteze un asa serviciu. din cate sunt informat, si firmele care ”ridica” autoturisme asa-zis, parcate ilegal, nu pesteaza un serviciu 100% legal - si nu vreau sa mai dezvolt subiectul ca mai sunt si alte si alte servicii dintr-astea la limita legii.
Asa cum spunea si dl. cons.jr. mai sus, mai zic si eu: incercati sa notificati intrusii ca au parcat auto pe o proprietate privata si sa degajeze locul, informandu-i totodata ca va veti adresa organelor de politie, apoi in cateva zile chiar sesizati sectia de politie care au toate mijloacele la indemana sa stabileasca ordinea in zona. Faceti si ceva foto, eventual cu proprietarii acestor masini care misuna pe proprietatea dvs.(eventual film).
Buna ziua d-le Grecu,

va rog notati ca este vorba despre un spatiu privat, neavand legatura cu legislatia referitoare la masinile parcate ilegal pe domeniul public.(strazi, parcari, etc.)
Ma intereseaza in ce mod pot actiona legal, pentru a indeparta de pe proprietate un obiect depus fara acordul meu.
Cu sprijinul unei firme de ridicari auto, macara, forta umana, etc., nu conteaza mijlocul.

Chiar si in cazul in care un vecin, parcheaza o masina pe culoarul comun, tot parcare ilegala s-ar numi, deoarece cred ca incalca proprietatea comuna iar daca exista de ex. o hotarare a asociatiei proprietarilor in acest sens, nu vad de ce nu i-ar fi ridicata masina si vecinului care parcheaza ilegal.

Cu stima,
FT.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Parcare privata - depasirea capacitatii de parcare Sofocle9 Sofocle9 Buna ziua, am avut recent o problema intr-o parcare privata. Trecand direct la subiect, am parcat frumos pe un loc delimitat si cand m-am intors, masina mea ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata Iosimdr Iosimdr Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota ... (vezi toată discuția)