avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... masini parcate ilegal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

masini parcate ilegal

Buna ziua,
as dori sa intreb daca exista posibilitatea ca masinile parcate ilegal in garajul blocului, sa fie ridicate.
Am discutat subiectul acesta in consiliul de administratie al blocului, nu s-a ajuns la o concluzie imediata, deoarece nu avea nimeni cunostinta despre cadrul legal.
In ce conditii s-ar putea ridica masinile parcate ilegal pe culoarul garajului din subsolul blocului(spatiu privat, in cota indiviza), respectiv pe locurile de parcare ale locatarilor(spatiu privat)?
Exista o prevedere legala in acest sens?
Trebuie luata/redactata o hotarare a consiliului de administratie?
Trebuiesc aplicate semne/panouri de afisaj in locurile respective?
Va multumesc,
F.T.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:55, 4 Februarie 2012
Eu am inteles din prima problema dvs., nu va faceti probleme. Ei in conditiile a ceea ce v-am spus mai sus, precum si ultimul dvs. post, mergeti la o firma specializata care face astfel de servicii si veti refuzat. Cum v-am spus, chiar in conditiile ridicarii de pe starada a autoturismelor parcate ilegal pe strada, aceasta activitate este la limita legalitatii, in sensul ca doar in urma unei Hot. a Cons. Local, o firma poate sa-mi ridice masina de pe strada, in conditiile in care acelasi CL nu a construit parcari indeajuns de multe ca Grecu sa nu parcheze in loc nepermis. Si chiar asa sa fie, agentul de circulatie are destula legislatie sa-mi lase in parbriz un ”mic cadou”...
Bun, sa nu deviem. Puneti-va la punct toate documentele (ma refer la as. prop.), incercati sa puneti o bariera cu cartela, cu paznic, cu ce puteti, am inteles ca deja aveti panouri de avertisment impotriva parcarii pe suprafata privata si puteti beneficia de protectia legii asupra proprietatii private. Nu stiu daca nu va complicati cu ridicarea masinilor cu o macara, ca sa le depuneti unde? Sa le pazeasca cine? Va complicati de-abinilea... Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare loc de parcare privat nu inchiriat barboiionut barboiionut Cum pot elibera un loc de parcare privat, ocupat de cineva care il ocupa ilegal. Cica primaria de care apartin nu are contract cu vreo firma de ... (vezi toată discuția)
Parcare privata - depasirea capacitatii de parcare Sofocle9 Sofocle9 Buna ziua, am avut recent o problema intr-o parcare privata. Trecand direct la subiect, am parcat frumos pe un loc delimitat si cand m-am intors, masina mea ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva parcare rezidentiala privata Iosimdr Iosimdr Locuim intr-un bloc cu 6 apartamente care dispune de 6 locuri de parcare primite de fiecare pe baza de contract de vanzare-cumparare. Parcarea reprezinta cota ... (vezi toată discuția)