avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ocupare abuziva a unei portiuni dintr-un loc de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ocupare abuziva a unei portiuni dintr-un loc de parcare privat

Buna ziua,

Am cumparat de la Dezvoltator un loc de parcare privat intr-un ansamblu rezidential din jud. Ilfov. Locul meu de parcare este delimitat corespunzator iar pe acesta am instalat un blocator.
Cu toate acestea, de ceva timp un vecin imi ocupa abuziv, fara permisiunea mea, o parte din locul meu de parcare (adica parcheaza cu roata din dreapta pe locul meu de parcare, nu pe locul lui, e vorba de vreo 30 - 50 cm, in dreapta liniei de demarcatie intre cele doua locuri de parcare private, suficient pentru ca eu sa NU pot parca in conditii normale, doar pe terenul meu, fiind stanjenit si nevoit sa incalc si eu proprietatea celuilalt vecin, pe care din fericire nu parcheaza inca vreun autoturism).
Aceasta situatie se intampla pentru ca in zona parcarii vecinului care imi incalca proprietatea trec pietoni (este loc de trecere intre blocuri, nefiind pus un gard, a NU se intelege ca este o trecere pentru pietoni, pietonii trec pe acolo ca sa nu mai ocoleasca) iar vecinul are temerea ca masina dansului ar putea fi zgariata din greseala, de aceea parcheaza putin pe locul meu, pentru ca pe terenul lui sa poata trece pietonii fara a se inghesui (e un loc un pic mai stramt intre masini, vecinul care imi ocupa o parte din proprietate avand si el un vecin la randul lui) si fara a-i zgaria masina din greseala.
Se pare ca nu ma pot intelege amiabil cu vecinul care ocupa abuziv o parte din locul meu de parcare, pentru a ajunge la o solutie de compromis si as vrea sa stiu ce posibilitati legale am pentru a-l constrange sa nu imi mai ocupe abuziv partea de proprietate ? Poate fi o tulburare de posesie in acest caz ?

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc frumos anticipat,

Cu stima,

Radu
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2015
sandu_man, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 15:23, 20 Mai 2015
Chemati Politia pentru a constata incalcarea dreptului de proprietate privata si pentru a face un P-V de constatare si eventual de amenda.
De regula politia comunitara nu se implica sa solutioneze situatii aparute in proprietatea privata
Incercati sa negociati cu dezvoltatorul acordarea la schimb a unui alt loc de parcare
Buna ziua,

Va multumesc frumos pentru mesaj si pentru solutia oferita... Totusi, momentan eu sunt un pic sceptic, desi sincer as vrea sa depasesc aceasta stare de scepticism, puteti sa-mi spuneti ce baza legala exista (numarul legii si articolului), pentru ca Politia sa actioneze in acest caz, astfel incat sa se obtina rezultatul scontat, adica OBLIGAREA vecinului sa nu mai parcheze pe proprietatea mea ?

Astept raspunsul Dvs.

Multumesc frumos anticipat !

Cu stima,

Radu
Buna ziua,

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru ideea de a negocia cu Dezvoltatorul acordarea unui alt loc de parcare la schimb, dar acest lucru nu este posibil, deoarece toate locurile de parcare din ansamblul rezidential respectiv au fost deja vandute, inca de anul trecut...

Multumesc frumos,

Cu stima,

Radu
Imi cer scuze ca intreb, puteti sa-mi spuneti daca in acest caz sunt aplicabile dispozitiile art. 256 din Noul Cod Penal privitoare la tulburarea de posesie ?

Multumesc frumos,

Cu stima,

Radu

Alte discuții în legătură

Blocare roti autoturisme in parcari private cosminnicolae cosminnicolae Buna ziua, Sunt locatarul unui Complex Rezidential care este dotat cu parcare privata, parcare in care locatarii si-au putut achizitiona locuri de parcare. ... (vezi toată discuția)
Parcare privata strain blocand intrarea Sergiu_Marian Sergiu_Marian Salut, este vorba de o parcare la un bloc, si avem bariera care restrictioneaza accesul la parcarea privata din spatele lui. Din cand in cand tot apare un tip ... (vezi toată discuția)
Problema loc de parcare platit hyundai hyundai Buna ziua, Am si eu o intrebare, nu stiu daca am postat unde trebuie. Daca puteti va rog sa-mi spuneti, sa zicem ca se da un loc de parcare platit, deci in ... (vezi toată discuția)