avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema loc de parcare platit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema loc de parcare platit

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, nu stiu daca am postat unde trebuie. Daca puteti va rog sa-mi spuneti, sa zicem ca se da un loc de parcare platit, deci in proprietatea cuiva, cineva vine si parcheaza masina in respectivul loc in repetate randuri, cu totul ca i-a fost adus la cunostiinta faptul ca locul este proprietate privata. Ce se poate face in acest caz, in mod legal
? Si de asemenea, daca masina acelui cuiva sufera daune pe proprietatea altcuiva, ce implica asta? vinovat este cel care a lasat masina acolo, respectiv incalcarea proprietatii, sau cel care a cauzat daune masinii, respectiv vandalism?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 18:38, 9 Noiembrie 2009
Trebuie precizat de la bun inceput ca aveti doar drept de folosinta a terenului si nu un drept de proprietate.
Daca dumneavoastra platiti locul de parcare si vecinul il ocupa abuziv face-ti plangere la politie la care precizati toata tarasenie, depuneti in copie contractul perfectat cu primaria, fotografii ale masinii vecinului pe locul inchiriat de dumneavoastra.

In nici un caz nu sunteti indreptatit sa va faceti singur dreptate, chiar daca chestia asta va scoate din minti.
hyundai a scris:
vinovat este cel care a lasat masina acolo, respectiv incalcarea proprietatii, sau cel care a cauzat daune masinii, respectiv vandalism?

Exista ambele fapte, dar sunt distincte si nu se exculpa una pe alta. Cu alte cuvinte, "incalcarea proprietatii" nu justifica avarierea autoturismului respectiv.
Am inteles cum e cu avarierea, eram doar curios, nu se pune problema de asa ceva.

Vreau sa mentionez ca este vorba de sectorul 2, si e vorba de blocuri nou construite, la care s-a putut achizitiona loc de parcare, cu acte evident..este mai complicat cu acestea pt ca, din cauza ca nu s-a terminat constructia tuturor blocurilor, spatiile de parcare vor fi intabulate in Cartea Funciara dupa finalizarea proiectului, si in concluzie mi-a fost transmis in folosinta exclusiva locul de parcare, urmand ca dupa finalizarea documentatiei cadastrale si inscrierea in Cartea Funciara, sa mi se transfere dreptul de proprietate.

Deci practic, nu e vorba de loc inchiriat de primarie, ci chiar de loc cu drept de proprietate din cate inteleg, ca d-asta am si platit pt el.

In concluzie, ce pot face?
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
hyundai, utilizator
Ok am inteles este proprietate privata inclusa in contractul de vanz-cump. Notificati-l pe vecinu ca va incalca dreprul de proprietate stipulat in contr vc si ca ii vei face plingere penala pentru tulburare de posesie, ca-l ve-ti da in judecata si veti pretinde daune... dar poate dupa ce-l notificati (cu conf de primire, prin executor) poate se va abtine de la a va mai tulbura posesia si folosinta, daca nu sa decida judecatorul sa-l oblige sa nu mai ocupe abuziv locul.
Acum pb se pune cum individualizati si cum demonstrati ca locul pe care-l ocupa abuziv vecinul este exact locul despre care se face vorbire in contractul de vc?
Pai locurile sunt numerotate, atat in planul care este inclus in contractul de vc, unde este marcata si pozitia acestuia in planul de situatie, cat si in parcarea propriu zisa, pe asfalt..Multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Mi s-a ocupat locul de parcare (proprietate privata) in parcarea ... Alo2016 Alo2016 Mi s-a ocupat locul de parcare (proprietate privata) in parcarea din subsolul unui complex rezidential. Ce pot face sa nu se mai intample asa ceva? Poate ... (vezi toată discuția)
Ocupare abuziva a unei portiuni dintr-un loc de parcare privat sandu_man sandu_man Buna ziua, Am cumparat de la Dezvoltator un loc de parcare privat intr-un ansamblu rezidential din jud. Ilfov. Locul meu de parcare este delimitat ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare platit dar ocupat abuziv de altcineva flory82 flory82 In urma cu 2 luni am obtinut un loc de parcae de la adp sect 2 dar de atunci nu am reusit nici o singura data sa parchez masina acolo deoarece locul este ... (vezi toată discuția)