avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate di_ana

Activitate di_ana

mihaela corina a scris:


- pentru promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare puteti cere 40-50% din pretul total;
.............................................
- nu acceptati sa lucrati cu notarul cumparatorului, ci mergeti la un notar neutru;




1.Pentru o promisiune de vanzare-cumparare, intre 2-5% din pretul total este o suma rezonabila pentru ambele parti.
2.Pe notar il plateste cumparatorul, deci mi se pare corect sa-l aleaga el. Pe vanzator il intereseaza sa-si primeasca banii dar cumparatorul trebuie sa fie sigur ca n-a dat banii aiurea si ca actele sunt ok.Deci va merge unde are el incredere pentru ca il intereseaza corectitudinea actelor. Si nu, notarul nu semneaza orice.El raspunde de multe ori cu propria paine, daca se dovedeste ca a ascuns cu buna stiinta, anumite vicii.


Totusi, din experienta va spun ca actele sunt pentru oameni cinstiti ca si lacatele care ne arata ca acea proprietate apartine cuiva.Pentru hoti si cei rau intentionati, nu exista nici lacate, nici acte. Cei ce sunt oameni se pot intelege in orice conditii, chiar si atunci cand o tranzactie cade de varii motive pe cand ceilalti vor mustaci si se vor certa si de la un raft ruginit. Pana la urma primeaza caracterul fiecaruia.
Răspuns la discuția Instituire curatela
Da. Si noi avem uneori impresia ca jucam intr-un film prost. Din pacate, noi suportam consecintele nesabuintei tatalui nostru. Pana acum nu ne-am fi imaginat ca viata poate fi atat de crunta.Pot spune ca ne-am maturizat brusc.
Dau copy paste de pe diagnosticul cu ultima iesire din spital :
Diagnostic principal : Tulburari ale dispozitiei afective organice F06.3 Tulburare depresiva fond organic.
Diagnostic secundar: Tulburari cognitive F.06.7- tulburare cognitiva fond organic, encefalopatie hipoxica G93.4 infarct miocardic vechi I 25.2, anemie,D64.9.

Sincer, nu prea ne dumiresc diagnosticele primite.Noi doar realizam ca nu e ok.


"Legal sotii isi datoreaza intretinere si sprijin reciproc, in calitate de sotie administreaza bunurile comune".
Exact pe paragraful asta mi-au cazut si mie ochii cand am dat search pe net. Ok. ea administreaza bunurile, ale lui ca ale ei sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire, dar cum si unde se poate sesiza ca le-a administrat dezastruos(iar acest lucru se poate proba cu extrasele de cont), dupa care l-a parasit bolnav si fara nici un mijloc de subzistenta.Cine ii poate impune si obligatii nu doar drepturile cu care se batea in piept? Pe timpul cand era in coma s-a dus la directorul spitaluluisi a facut o cerere ca toate deciziile luate in legatura cu el sa fie consultata doar ea.Asa a putut decide sa nu urmeze recuperarile programate de noi si care erau vitale in primele 6 luni dupa AVC.Iar jurista spitalului a spus ca nu are incotro, ea este cea in masura sa decida in privinta lui.A avut si o remarca usturatoare cand mama lui a protestat ca ea e tanara si nestiutoare: " a trebuit sa caste ochii cand si-a dat viata pe mana ei."

Noi nu vrem s-o inlaturam de la succesiune in cazul decesului lui si chiar am vorbit intre noi ca daca il ingrijeste asa cum se lauda, o sa-i dam ce i se cuvine fara sa cartim desi n-a miscat un deget doar a beneficiat de tot. Insa ea nu vrea nici sa-l ingrijeasca dar nici sa divorteze.N-am sa invoc legea bunului simt pentru ca pentru ea e o notiune necunoscuta, de cate ori incercam sa intiem o discutie cu ea, avea un limbaj suburban, ne oripila cu etichetarile ei.Nu credeam sa invatam vreodata sa auzim pronuntat in fata noastra si la adresa noastra cuvinte ca "panarama p....".Ramaneam marcati zile intregi.Pur si simplu nu inteleg cum i-a luat mintile tatalui meu, care a fost un om integru si foarte cerebral mai ales ca stia si de copilul din flori facut in zorii tineretii unui alt barbat casatorit. In fine , banuiesc ca pozat in victima la fel cum pozeaza acum ca s-a dus in strainatate sa munceasca pentru el desi nu numai ca n-a trimis o letcaie dar n-a sunat macar sa se intereseze daca mai traieste ori nu.Nu era nevoie sa recurga la acest gest daca ii administra banii ok si chiar si asa, noi copii lui, ne-am oferit ca ii dam o suma rezonabila pe luna cat sa-i acopere cheltuielile, adica cuantumul venitului lui inainte de a fi blocat.Numai ca n-a vrut si ne-a anuntat ca-l paraseste.Ulterior am aflat ca avea o motivatie puternica, era prinsa intr-o relatie extraconjugala.

Inca ceva, am vorbit cu un avocat care ne-a spus ca procesul este lung si anevoios si ca prima care are dreptul la tutela asupra lui este sotia lui.Ne este teama ca noi demaram procedurile si ea apare la momentul oportun, avand in vedere ca procesele ce sunt pe rol la judecatorie sunt publice si le poti gasi pe net, si cere custodia lui. Asa ne-am da cu stangul in dreptul.In fine, stiu, ar mai fi multe de spus, e complicat si va asigur ca nu sunt scenarii de telenovele sunt felii autentice de viata. Care bate filmul, nu-i asa?

Va multumesc frumos inca o data pentru sprijinul acordat si iertati-mi logoreea.Cred ca dupa ce se rezolva problema juridica, va trebui s-o luam si noi spre psiholog.Glumesc, desigur dar dupa cum evolueaza lucrurile, nici ca ar fi de mirare.
Buna ziua! Am o vaga idee despre ce inseamna curatela, mai exact ce am spicuit de pe dl.gugal de aceea am sa va expun pe larg problema mea sa-mi spuneti daca e solutia corecta ; tatal meu s-a recasatorit in urma cu doi ani cu o femeie cu 23 de ani mai tanara.Toate bune si frumoase, ma rog, vorba vine, pana la inceputul acestui an cand tatal meu a facut un infarct insotit de un AVC ischemic.In tot acest timp,(si inainte dar asta e o alta poveste)sotia lui a avut o atitudine ostila fata de noi, copiii lui, folosindu-se de prerogativele ei de sotie a refuzat sistematic recuperarea post avc ignorand programarile pe care noi ne-am straduit sa le obtinem la 3 spitale de recuperare sub diverse motive, ba ca nu-l poate insoti pentru ca nu-si poate lasa singur acasa copilul in varsta de 14 ani rezultata dintr-o relatie anterioara, ba ca n u are banii necesari desi toate costurile le-am suportat noi, ba ca nu e de acord sa -l lase sa mearga singur.In tot acest timp ea ii administra conturile, adica ii facea curat prin ele, "uitand" sa-i plateasca ratele la imprumuturile de la banci contactate impreuna pana cand banca i a blocat contul de venituri personale, ca doar ala a ramas intact din cauza ca venea lunar.Mentionez ca ea a fost tot timpul casnica si a locuit inca inainte de a se casatori impreuna cu tata si fiul ei in casa parintilor mei, ei nefacand partajul, loc unde am locuit si noi copii dar din cauza urzelilor ei, tata ne-a scos afara si astfel am llocut toti in chirie iar ei in casa noastra.Pe tot parcursul covalescentei tatalui meu, noi,copii lui am contribuit la achizitionarea de medicamente sau cele de trebuinta tatalui meu cu toate ca ea administra veniturile lui care nu erau tocmai de neglijat, undeva peste 2000 ron plus mici ajutoarele pecuniare de la colegii lui de munca in suma de peste 1000 de euro. In momentul in care i s-a blocat contul pentru neplata ratelor, sotia lui a disparut din peisaj. Mai exact ne-a spus ca putem face ce vrem cu el ca pe ea n-o mai intereseaza, dar nici nu divorteaza.Zis si facut, din 2 septembrie 2013 a disparut.Niste cunostinte comune ne-au spus ca a plecat din tara.In tot acest timp n-a dat un semn de viata iar daca n-am fi fost noi, copii lui sa-l sustinem atat fizic cat si pecuniar, ramanea fara nici un suport .Tatal meu nu se poate descurca singur, inca mai are pampersi, se deplaseaza foarte greu iar medicamentele lunare depasesc 1000 de lei lunar. Din pacate , nu are discernamantul intreg din cauza traumei, recuperarea este foarte anevoioasa.L-am internat 3 saptamani intr-un spital de neuropsihiatrie pentru un diagnostic si un tratament adecvat iar doctorita a spus ca trebuie sa avem rabdare si sa nu avem asteptari prea mari pentru ca niciodata nu-si va reveni integral.
Ideea este ca ea poate veni si pleca cand vrea ea, poate dispune de veniturile si averea lui cand si cum doreste avand in vedere ca este reprezentantul lui legal.Intre timp noi am reusit sa-i reesalonam ratele la banca si din decembrie banca va debloca o parte din venituri. Din surse indirecte, am aflat ca se va intoarce in perioada sarbatorilor de iarna si ca ea se intereseaza/suna la banca daca i s-a deblocat contul sotului ei uitand sa mentioneze ca ea nu e in tara. In fine, stiu ca el si-a facut-o cu mana lui si ca pe undeva isi merita soarta dar e tatal nostru si nu-l putem abandona. Exista o lege care sa-l protejeze impotriva propriei prostii? Ea are inca drepturi depline asupra lui in ciuda faptului ca l-a abandonat bolnav si fara un mijloc de subzistenta? Ce ne sfatuiti sa facem avand in vedere ca ea nu vrea sa divorteze dar nici sa-si asume casatoria cu tatal meu. Va multumesc frumos!