avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate Ionutqmar

Activitate Ionutqmar

Cînd închei un act, e bine să te informezi. Costă, e adevărat, dar merită.

Asa este, e bine sa consulti cat mai multi avocati cu putinta. Asta este valabil si pentru contabili, medici, si alti consultati...

Insa cu tot respectul intrebarea mea se refera la necesitatea de a vinde acest imobil inainte de a intra in litigiu si vreau sa stiu daca pot face asta acum si care ar fii repercusiunile daca pierd. Primesc foarte multe raspunsuri pe langa subiect si un raspuns vag pe fix ce am intrebat.
Multumesc. Am inteles, deci se poate plati si o suma echivalenta daca este vandut. Nu vreau sa intru in conflict si cu viitorul cumparator apoi. De asta am intrebat.

Contractul a fost unul de vanzare-cumparare si suma a fost platita, am si dovezi ca am avut de unde plati acei bani insa nu am alte dovezi martori ca a fost platita. Sper sa am castig de cauza, numai ca vreau sa evit sa stau cu imobilul in intretinere pana se solutioneaza cumva cazul, fie ca e in favoarea mea sau a dansei.
Multumesc foarte mult pentru informatii. Nu stiam de termenul de prescriere. Din pacate acesta nu se poate aplica in cazul de fata. Bunicul a decedat recent, doar contractul de vanzare-cumparare fiind facut cu 7 ani in urma.

Si totusi, in cazul in care reusesc sa vand garsoniera pana se deschide litigiul, as vrea sa stiu ce se intampla daca pierd, iar matusa mea is va cere dreptul legal la o parte din imobil? Va trebui sa-i platesc diferenta? eu vreau sa vand pentru ca nu-mi permit sa il intretin, sunt si din alt oras, mai ales ca ma gandesc ca un proces se poate intinde mult in timp.
Buna ziua,

In urma cu 7 ani am incheiat un contract de vanzare - cumparare cu bunicul meu pe o garsoniera cu dreptul sau de uzufruct. Bunicul meu a decedat luna aceasta si as dori sa vand garsoniera.

Problema este ca in urma bunicului au ramas 2 mostenitori, cele doua fiice, mama mea si sora ei. Matusa mea mi-a spus ca nu pot sa vand apartamentul pentru ca va intenta un proces pentru partea ei la mostenire din acest imobil. Mama mea nu are nici o pretentie la partea sa de mostenire.

Din ce m-am informat, matusa ar putea castiga in instanta daca contractul se dovedeste defapt o donatie deghizata. Ce vreau sa stiu eu este daca pot vinde garsoniera si daca o fac ce se intampla daca matusa mea castiga procesul? Cum poate intra dansa in posesia partii cuvenite daca garsoniera a fost vanduta? Va trebui sa platesc o parte din pretul garsonierei?

Multumesc anticipat pentru orice ajutor,
Ionut