avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Activitate Swamera

Activitate Swamera

Răspuns la discuția Nedumerire cote succesiune
Bine :) multumesc inca o data pentru informatiile utile.
Răspuns la discuția Nedumerire cote succesiune
Bun. Deci sa inteleg ca n-are relevanta faptul ca nu avea certificat de mostenitor dupa mama predecedata in termenul de acceptare a mostenirii dupa bunic.
Putea face acte de acceptare tacita in acest interval de 1 an iar acestea sunt valabile.
Răspuns la discuția Nedumerire cote succesiune
As avea totusi nevoie de inca o clarificare pentru ca situatia e cam incalcita, la fel ca-n cazul majoritatii succesiunilor.

Daca mama lui A e decedata inaintea parintilor ei (bunicii lui A) iar A nu avea certificat de mostenitor dupa mama lui la data decesului bunicilor, acest A ( care nu a acceptat expres mostenirea bunicilor) poate merge prin reprezentare sa faca dovada acceptarii tacite a mostenirii dupa bunici?

Mentionez ca in prezent are certificat de mostenitor dupa mama lui.
Răspuns la discuția Nedumerire cote succesiune
Multumesc.
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de reprezentarea succesorala.

Daca un mostenitor alege sa vina prin reprezentare la o mostenire, va avea o cota-parte mai mica decat daca ar veni in nume propriu?

Care e mai avantajoasa, mostenirea prin reprezentare sau cea in nume propriu?


Multumesc.
Răspuns la discuția Acceptare succesiune
Multumesc frumos. Acte de acceptare tacita nu prea stiu sa fi facut ei in cele 6 luni (bunicul meu a decedat in 2001)..dar, e posibil si sa am vreo surpriza. O sa intreb la camera notarilor sa vad.
De unde pot afla daca niste rude au acceptat o succesiune?
Răspuns la discuția Mostenire cu probleme
Pot cere reductiunea liberalitatilor si partajul in cadrul aceleasi actiuni prin care solicit dezbaterea succesiunii?
Buna ziua. Am o serie de probleme cu o mostenire dupa bunicii mei. Lucrurile stau cam asa:
Bunicul a decedat in 2001( nu a lasat vreun testament sau altceva), bunica in 2013. Bunica a avut 2 copii -tatal meu si unchiu-meu. Tata a decedat in 1989, unchiul in 2009. Am ramas pe de-o parte eu si fratele meu iar pe cealalta parte a ramas matusa-mea si doi verisori.

Bunica a lasat un testament in care a lasat toata partea ei matusii mele si la doi nepoti ( de sora) ai acestei matusi pe care ea i-a adus in casa bunicii.
Eu si frate-miu, am incercat sa facem declaratie de acceptare a succesiunii dar primaria a refuzat categoric sa ne elibereze certificatele de deces si orice alt act. Fiind interese mari la mijloc, oricat am incercat, n-am reusit sub nici o forma sa facem rost de vreun act de la nimeni, asa ca n-am putut accepta succesiunea in termen.

Acum vreau sa dau in judecata si sa cer dezbaterea pe cale judecatoreasca. IIn ianuarie se implinesc 2 ani de la decesul bunicii. CE mai pot solicita in actiune?

Mentionez faptul ca, nici dupa bunicul nu am facut dezbatere de succesiune dar fratele meu a locuit acolo circa 4 ani, inainte si dupa decesul bunicului, avand grija de bunica si de gospodarie, contribuind cu bani si tot ce era nevoie.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.

Va multumesc.
Citind comentariile de la articolul referitor la publicarea HG 294/2015 si vazand comentariul dvs si lipsa de reactii de aici, concluzionez ca dezbaterile de succesiune vor fi gratuite...la Pastele cailor.