avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

Buna ziua. Am o serie de probleme cu o mostenire dupa bunicii mei. Lucrurile stau cam asa:
Bunicul a decedat in 2001( nu a lasat vreun testament sau altceva), bunica in 2013. Bunica a avut 2 copii -tatal meu si unchiu-meu. Tata a decedat in 1989, unchiul in 2009. Am ramas pe de-o parte eu si fratele meu iar pe cealalta parte a ramas matusa-mea si doi verisori.

Bunica a lasat un testament in care a lasat toata partea ei matusii mele si la doi nepoti ( de sora) ai acestei matusi pe care ea i-a adus in casa bunicii.
Eu si frate-miu, am incercat sa facem declaratie de acceptare a succesiunii dar primaria a refuzat categoric sa ne elibereze certificatele de deces si orice alt act. Fiind interese mari la mijloc, oricat am incercat, n-am reusit sub nici o forma sa facem rost de vreun act de la nimeni, asa ca n-am putut accepta succesiunea in termen.

Acum vreau sa dau in judecata si sa cer dezbaterea pe cale judecatoreasca. IIn ianuarie se implinesc 2 ani de la decesul bunicii. CE mai pot solicita in actiune?

Mentionez faptul ca, nici dupa bunicul nu am facut dezbatere de succesiune dar fratele meu a locuit acolo circa 4 ani, inainte si dupa decesul bunicului, avand grija de bunica si de gospodarie, contribuind cu bani si tot ce era nevoie.
Va rog, ajutati-ma cu un sfat.

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Decembrie 2015
Swamera, utilizator
Cel mai recent răspuns: Swamera , utilizator 14:06, 6 Decembrie 2015
buna seara. puteti solicita dezbaterea succesiunii si sa se constate calitatea de succesori a dvs si a fratelui dvs .
trebuie sa dovediti ca ati acceptat succesiunea in mod tacit.
Pot cere reductiunea liberalitatilor si partajul in cadrul aceleasi actiuni prin care solicit dezbaterea succesiunii?
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2015
Swamera, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre frati vektor vektor Am avut o matusa care a decedat in primavara asta,unchiu a decedat in urma cu 14 ani,in timpul vieti ei nu au incheiat nici un act intre ei, nu au avut ... (vezi toată discuția)
Probleme uzucapiunea + mostenire ursu2009 ursu2009 buna ziua am si eu o problema legata de o mostenire in anul 1954 bunica mea a ramas in casa parintilor ei , dupa moartea acestora, s-a facut dezbaterea ... (vezi toată discuția)