avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenirea daca exista testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenirea daca exista testament

buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu bunica,si fiul bunicii(unchiul meu).intrebarea ar fi eu (nepoata)ce as putea face daca exista testament si totul e al bunicii dupa ultima dorinta a bunicului? bunica ar putea vinde casa fara stirea noastra?sa fac acceptarea mostenirii are sens?
Buna ziua !
Avand in vedere ca bunicul nu putea sa incalce rezerva succesorala prin actul testamentar( tinand cont ca avea un copil), dumneavoastra care veniti prin reprezentare la mostenirea bunicului, puteti ataca actul testamentar pentru reducerea acestuia la cotitatea disponibila.
Luand in considerare explicatia anterioara, trebuie sa acceptati mostenirea .
Va sfatuiesc sa angajati un avocat.
Are sens sa acceptati mostenirea. Mergeti la un notar si dati o declaratie.
Apoi atacati testamentul, aveti grija sa nu depasiti termenele de prescriptie.
Multumesc de raspunsuri dar nu cred ca mai am ce face! bunica mea zice ca pana ea moare nu avem ce sa cerem caci totul e al ei. cand moare sa ne dam in cap ca nu o mai intereseaza insa asta zice acum cine stie poate se razgandeste intre timp si ii lasa totul unchiului me de aceea mie frica. Daca accept mostenirea poate vinde casa fara semnatura mea din moment ce prin testament i-a ramas ei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
bla bla, utilizator
Faceți declarația de acceptare.
Dacă bunica merge să dezbată succesiunea în baza testamentului și mai există un copil (unchiul dumneavoastră) acesta va fi chemat la succesiune și întrebat dacă e de acord cu ce a testat bunicul.
Declarația dumneavoastră va fi înregistrată în registrele naționale pentru opțiuni succesorale pe care notarul e obligat să le verifice înainte de dezbaterea succesiunii și astfel va vedea că ați făcut declarația și vă va cita pentru a constata dacă sunteți și dumneavoastră de acord cu ce s-a dispus prin testament.
Făcând declarația vă asigurați practic că bunica nu va face moștenirea sau alte acte de înstrăinare fără știrea dumneavoastră.
Bunica mi-a zis ca nu face nici o dezbatere. in concluzie ea poate sa faca atunci ce vrea cu casa? pana la urma i-a ramas prin testament nu?

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament: de ce cheamă notarul din nou unul dintre moștenitorii rezervatari, dacă amândoi dăduseră declarație de renunțare? Keyla Keyla Expun cat pot de scurt situația: in 2005 bunicul moare,se dezbate succesiunea,iar tatăl meu și unchiul meu ( fratele tatei) renunță la toate bunurile in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters129337 ContSters129337 Bunicul meu a decedat in urma cu 2 saptamani. A ramas bunica si 2 copii majori. Care sunt procentele de care beneficiaza la succesiune si care este termenul de ... (vezi toată discuția)