Am avut o matusa care a decedat in primavara asta,unchiu a decedat in urma cu 14 ani,in timpul vieti ei nu au incheiat nici un act intre ei, nu au avut copii,matusa inainte de-a deceda le-a lasat prin testament totul unor stranepoti, unchiul mai are doi frati in viata,intrebarea mea este : ce trebuie sa faca frati unchiului (pasii legali) pentru a intra in posesia parti care li se cuvine dupa unchiu .
buna ziua.
raspunsul difera dupa cum s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa unchiul dvs.
in cazul in care succesiunea dupa unchiul dvs. nu s-a dezbatut, fratii unchiului pot ataca testamentul matusii dvs., intrucat dansii aveau vocatie succesorala la succesiunea unchiului, in concurs cu sotia supravietuitoare a acestuia.
In ce ar consta atacarea testamentului mai concret!un proces anevoios sau facand o cerere de anulare a testamentului? si am uitat sa va intreb care ar fi partea care li se cuvine fratilor?
Succesiune
forucocolina
Buna ziua, am avut o matusa care a decedata in urma cu 3 ani, a fost casatorita insa sotul a decedat, in urma lui lasand matusi un testament prin care lasa ... (vezi toată discuția)