avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate Gratzzia

Activitate Gratzzia

Răspuns la discuția Divort/partaj
A avut salar dar a fost dimininuat deoarece a platit pensie alimentara unui copil dintr`o casatorie anterioara, suma respectiva fiind de aproximativ 20 - 25% din salariul lui. Contributia lui financiara nu a fost egala cu a mea. In cazul acesta el va primi 50% din bun ca si mine? Sau va primi mai putin?

Ce acte trebuiesc pentru deschiderea partajului?
In cazul in care unul dintre fosti soti deschide partaj, cine plateste costurile acestuia? Ce parte ii revine fiecaruia sa ii plateasca in cazul in care pierde sai castiga partajul?
In concluzie, daca eu aduc acte doveditoare ca am plaiti singura jumatat din apartament, pot abtine o cota parte mai mare din acesta?:-/
Discuție Divort/partaj
Am fost casatorita de 2 ori. Din prima casatorie am avut 2 copii. In urma divortului, apartamentul mi-a ramas mie datorita faptului ca cei 2 copii mi-au fost incredintati. In 1993 m-am recasatorit. Imperuna cu cel de-al 2-lea sot am cumparat de la stat apartamentul care mi-a ramas in urama primului divort. Jumatate din apartament a fost platit cash, impreuna cu acesta.Cealalata jumatate a fost platita in rate, numai de mine, rata fiind retiunuta din salarul meu. Aceste lucruri sunt mentionate si in contractul de vanzare-cumparare.
Intrebarile mele sunt:
1. Cata cota parte ii revine fostului sot.(apartamentul este trecut pe numele amandurora.)?
2. Ce sanase am sa pot obtine evacurarea lui din apartament, atat acum, cat si in timpul procesului de partaj?
3. Se tine cont de faptul ca eu am ramas in apartament datorita copiilor, iar este cel care a venit in casa mea fara nimic in plus?