avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/partaj

Am fost casatorita de 2 ori. Din prima casatorie am avut 2 copii. In urma divortului, apartamentul mi-a ramas mie datorita faptului ca cei 2 copii mi-au fost incredintati. In 1993 m-am recasatorit. Imperuna cu cel de-al 2-lea sot am cumparat de la stat apartamentul care mi-a ramas in urama primului divort. Jumatate din apartament a fost platit cash, impreuna cu acesta.Cealalata jumatate a fost platita in rate, numai de mine, rata fiind retiunuta din salarul meu. Aceste lucruri sunt mentionate si in contractul de vanzare-cumparare.
Intrebarile mele sunt:
1. Cata cota parte ii revine fostului sot.(apartamentul este trecut pe numele amandurora.)?
2. Ce sanase am sa pot obtine evacurarea lui din apartament, atat acum, cat si in timpul procesului de partaj?
3. Se tine cont de faptul ca eu am ramas in apartament datorita copiilor, iar este cel care a venit in casa mea fara nimic in plus?
1. In conditii normale, adica atunci cand bunul e cumparat de ambii soti, cota e 1/2 fiecare.

2.Il puteti evacua, pe calea unei ordonante presedentiale, pana la pronuntarea divortului/partajului; reusita depinde de motivele pe care le veti invoca.

3.Nu, nu se tine cont de acest lucru, dar se va tine cont de faptul ca dvs. ati achitat toate ratele (dovedite, bineinteles).
In concluzie, daca eu aduc acte doveditoare ca am plaiti singura jumatat din apartament, pot abtine o cota parte mai mare din acesta?:-/
din ce spuneti, cam trei sferturi va revine dvs. ....
In cazul in care unul dintre fosti soti deschide partaj, cine plateste costurile acestuia? Ce parte ii revine fiecaruia sa ii plateasca in cazul in care pierde sai castiga partajul?
Costurile referitoare la judecata vor fi proportionale cu imparteala, adica daca unul primeste 60% din bun, va plati 60% din cheltuieli:) Asta la urma. La inceput cel ce introduce cererea va plati.
Totusi am o nelamurire referitoare la ce au zis ceilalti: jumatate din apartament a fost platita de dvs. insa sotul nu a avut nici un venit in aceasta perioada? Pt ca daca a avut si el venit nu mai conteaza pe ce nume sunt ratele fiind bun obtinut in timpul casatoriei. Cotele se vor calcula proportional cu marimea veniturilor fiecaruia inclusiv referitor la prima jumatate de apartament.

Alte discuții în legătură

Partaj LuizaCiolcan LuizaCiolcan buna ziua, Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei. Sotul meu este cel care a platit ... (vezi toată discuția)
Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. se ține seama la partaj de acest lucru? costica_ioana costica_ioana Buna seara! La partaj prin instanță, se ține cont de : 1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu ... (vezi toată discuția)
Divorț GabrielaCarausu GabrielaCarausu Soțul meu are apartamentul cumpărat înainte de căsătorie, dar am plătit 15 ani rate împreună. În caz de divorț am drept de proprietate? (vezi toată discuția)