avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua,

Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei.
Sotul meu este cel care a platit ratele la credit si la casa chiar daca si eu am contribuit cu bani insa fara sa pot dovedi.
In cazul unui divort cum se impart bunurile?mentionez ca avem si un copil.

multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:10, 26 Mai 2020
Buna ziua,
Teoretic...jumatate-jumatate, daca ambele va apartin in proportii egale.
Practic...dvs. decideti sau instanta, daca nu va intelegeti, ce procente revin fiecaruia.
Bunurile dobandite de soti in timpul casatorie sunt bunuri comune, sotii fiind prezumati ca au contribuit in mod egal la dobandirea lor.

In cadrul unui proces de partaj, daca unul din soti dovedeste ca a contribuit mai mult la dobandirea bunurilor comune, va avea o cota mai mare din aceste bunuri, proportional cu contributia avuta.

Dvs. trebuie sa dovediti in cazul unui proces de partaj , faptul ca ati contribuit la dobanidrea bunurilor comune. Dovada poate fi facute prin orice mijloc de proba: inscrisuri, martori, interogaoriu, expertiza.

Trebuie sa stiti ca pentru determinarea cotei parti din bunuri care revine fiecaruia dintre soti, se tine seama inclusiv de munca prestata de dvs. in gospodarie si pentru cresterea
copiilor.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2020
Avocat Ciurea Cristina, utilizator
In mod normal, aveti drepturi egale asupra apartamentului.
In caz de divort, va trebui sa faceti partajul.
Cum apartamentul nu poate fi impartit in jumatate, fizic, unul dintre dvs il va prelua in deplina proprietate si ii va achita celuilalt o sulta.
Partajul se poate face amiabil, la notar, urmand ca dvs sa conveniti cine ramane cu imobilul si ce suma ii achita celuilalt, sau in caz de divergente, va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Ionut.Abc Ionut.Abc Buna ziua, As dori o lamurire cu privere la partajul bunurilor in cazul unui divort. Luam ca exemplu casa. Daca procedura de achizite a acesteia a inceput ... (vezi toată discuția)
Divort, drepturile copiilor la partaj catalin7 catalin7 Parintii mei o sa divorteze cred,cum e cu partajul si daca noi avem copii vreun drept (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru munca in gospodarie spirit spirit Intr-un partaj dupa divort, pot cere despagubiri pentru munca depusa in gospodarie? Daca da, in baza carei legi? :((:blush2: (vezi toată discuția)