Buna ziua,
As dori o lamurire cu privere la partajul bunurilor in cazul unui divort.
Luam ca exemplu casa.
Daca procedura de achizite a acesteia a inceput inainte de casatorie ( antecontract vanzare-cumparere ) si s-a finalizat in timpul casatoriei.(pe ambele contracte apare un singur proprietar)
1. Acest bun se va partaja?
2. Daca da, se va lua in calcul cine a achitat ratele si cat anume revine fiecaruia?
Buna seara,
casa se imparte in parti egale intre dvs si sotie/sot, sau se atribuie unuia dintre dvs cu obligarea la plata unei sulte catre celalalt, sau se vinde si se impart banii; Ceea ce reise ca surplus de contributie la construirea casei ( adica, cine a contibuit mai mult la costurile edificarii acesteia) si dovedit in ce conditii ar trebui sa se ia in calcul acest lucru, se naste un drept de creanta in favoarea celui care dovedeste surplusul de contributie. Dar sa stiti ca am avut instante care nici nu au vrut sa auda de asa ceva- ce este in devalmasie se imparte egal.
Va multumesc pentru raspuns.
Chiar si in cazul in care doar unul dintre soti a contribuit in totalitate la achitarea casei? si a mai multor bunuri? Si poate dovedi ca doar el a platit?
La partaj se aduc toate bunurile dobandite din ziua casatoriei pana la divort. Nu are relevanta numele cui este scris in acte, ci cand a fost dobandit. Toate sunt bunuri comune.
Se porneste de la premisa cotelor egale, Fiecare dintre soti poate incerca sa obtina o cota mai mare si sansele depind de dovezile pe care le poate aduce in sustinerea pretentiei sale. Instanta va inclina balanta catre cel care reuseste sa probeze ca a contribuit mai mult la dobandirea bunurilor comune.
Partaj divort
ellanm
In cazul unui divort cu 2 copii minori... Casa construita in timpul casatoriei, cu o mare parte din bani de la parintii sotului, cum se face partajul? ... (vezi toată discuția)