avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj divort

In cazul unui divort cu 2 copii minori... Casa construita in timpul casatoriei, cu o mare parte din bani de la parintii sotului, cum se face partajul? Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde ce se va dovedi la proces si ce va face fiecare.
Sunt multe aspecte de analizat in astfel.de cazuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cu ce s a platit terenul, cat la suta din casa e cu banii socrilor...evaluator taxa de timbru...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
"La formarea și atribuirea loturilor, instanța va ține seama, după caz, și de acordul părților, mărimea cotei-părți ce se cuvine fiecăreia din masa bunurilor de împărțit, natura bunurilor, domiciliul și ocupația părților, faptul că unii dintre coproprietari, înainte de a se cere împărțeala, au făcut construcții sau îmbunătățiri cu acordul celorlalți coproprietari sau altele asemenea", prevede Codul civil.

Ceea ce nu e poate partaja în natură, se va atribui unuia și celălalt va primi în schimb o sultă. Bunul cu pricina va putea fi chiar vândut la licitație și suma va fi împărțită între foștii soți.

Se pornește de la ideea că cei doi soți au contribuit în mod egal la bunurile respective, dar contrariul poate fi dovedit prin orice mijloc de probă pe care părțile îl au la dispoziție.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2018
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul se face intre soti, copiii nu au relevanta aici. Se porneste de la premisa ca fiecare a contribuit cu jumatate, dar apoi conteaza cat dovedeste fiecare ca a avut contributie mai mare pentru a inclina balanta catre sine. Munca in gospodarie este si ea contributie de care se tine cont. Regula este aceea a partajarii in natura intre soti, conform cotelor stabilite de instanta, daca partajarea este posibila. Daca nu este posibila partajarea, se atribuie unuia dintre sot care ii va plati celuilalt o sulta. La atribuire se tine cont de mai multe aspecte, aici putand conta intr-o oarecare masura minorii, daca vor domicilia cu dv. dar sunt multe necunoscute, drum lung. Ce va sfatuiesc: nu porniti la acest drum fara un avocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune nicole852107 nicole852107 buna seara,suntem intr-un proces de iesire din indiviziune,si vreau sa stiu daca exista vreo lege care sa oblige coopropietarul sa accepte sulta ce i se cuvine ... (vezi toată discuția)
Partaj divort Ionut.Abc Ionut.Abc Buna ziua, As dori o lamurire cu privere la partajul bunurilor in cazul unui divort. Luam ca exemplu casa. Daca procedura de achizite a acesteia a inceput ... (vezi toată discuția)
Partajul dupa divort kta87 kta87 Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea ... (vezi toată discuția)