Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea apartamentului de exemplu??????????????????? In afara de pensia alimentara, sau se face fifti - fifti intre cei doi parinti numai??
partajul se face in functie de contributia sotilor. Cel care ramane cu copilul ar putea cel mult sa primeasca proprietatea locuintei, urmand ca celalalt sa primeasca o sulta(o suma de bani). Drepturile sotilor insa, se determina dupa contributie avuta la dobandirea bunurilor nu dupa alte criterii.
Pt cine vrea mai mult de fifti- fifti, trbuie sa probeze ca a contribuit cu fonduri proprii mai mult. Un salariu nitel mai mare nu ajuta pt ca celalalt a muncit poate mai mult in gospodarie.
Sfat pt cel ce nu poate plati sulta celuilalt : sa nu ceara atribuirea imobilului.
Buna ziua. Daca imobilul este proprietate comuna a fostilor soti, in procesul de partaj instanta poate decide astfel:
1.atribuie imobilul in natura unuia dintre cei doi coproprietari cu obligarea acestuia la plata sultei catre celalalt coproprietar;
2. imobilul poate fi pus in vanzare prin licitatie publica , iar suma de bani rezultata se va imparti in mod egal intre cei doi coproprietari.
Partaj apartament
alel
Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Divort
mamina
Buna ziua,
Am o problema destul de delicata ,pe care nu o pot discuta cu nimeni.Asa cum spune si titlul subiectului este vb despre un divort .In cateva ... (vezi toată discuția)