avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Soțul nu a avut serviciu mai mulți ani, iar când a muncit a avut un venit foarte mic comparativ cu soția. Se ține seama la partaj de acest lucru?

Buna seara!
La partaj prin instanță, se ține cont de :
1. soțul nu a avut mulți ani servici si când a avut venitul lui a fost foarte mic comparativ cu soția
2. soțul a avut copil minor în întreținere (dintr-o căsătorie anterioară) 3 ani la liceu și 4 ani la facultate
3. soțul a avut 2 credite inainte cu 1 an si jumătate de căsătorie, fără să știu ce a făcut cu banii, dar creditele au fost achitate în timpul căsătoriei, evident și cu banii mei
Eu când m-am căsătorit aveam locuința, dar am mai plătit la ea 2 ani după căsătorie, timp în care soțul meu nu a avut servici..
Noi doi suntem separați de 1 an si jumătate si căsătoriti de 11 ani.
Ultima modificare: Marți, 15 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:35, 15 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara!
Ce doriti mai exact sa stiti? Daca se tine cont ( in ce sens?)
Apartamentul este al dvs. sotul nu are niciun drept, daca situatia este asa cum ati prezentat-o.
Teoretic este un bun dobandit in timpul casatoriei si ar fi al amandurora dar daca inteleg bine el nu a contribuit.
Intrebati specific si succint ce doriti sa stiti, usureaza raspunsurile.
Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei se impart in functie de contributia fiecaruia dintre soti la dobandirea acestora.
In ceea ce priveste apartamentul despre care faceti vorbire, intrucat a fost dobandit inainte de incheierea casatoriei, este bun propriu.
In cazul in care, sotul ar fi contribuit la plata ratelor destinate achizitionarii apartamentului respectiv, ar fi avut un drept de creanta, in temeiul caruia putea solicita restituirea acestor sume.
In conditiile aratate, aveti dreptul la o cota mai mare la partajarea acestor bunuri decat sotul, conform contributiei avute la dobandirea lor.
Contributia sotilor la dobandirea bunurilor comune si cota din masa partajabila care va reveni fiecaruia, va fi stabilita de instanta in cadrul procesului de partaj.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Mulțumesc frumos!
Am vrut să știu dacă la calcularea contribuției și a cotei din masa partajabilă se ține cont și de faptul că soțul meu a avut în întreținere un copil minor, adică pentru acesta s-au cheltuit bani pentru întreținerea lui la liceu, apoi la facultate, dacă în timp ce eu am achitat locuința el nu poate face dovada că a contribuit, deoarece în primul rând el nu a avut atunci servici și mai avea și credite de achitat luate înainte de căsătorie. când l-am ajutat cât am putut....și copil în întreținere. In concluzie, dacă eu sunt avantajată sau nu la partaj.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se tine seama de toate veniturile si cheltuielile sotilor, insa depinde mult de calculele pe care le faceti instantei, modul in care centralizati toate aceste dovezi.
In lipsa asta, greu de stabilit usor de o instanta procente.
Sunt multe variabile intr-un partaj. Va pot oferi din timpul meu 15 minute in care va pot spune parerea mea.

-2.1 din regulament. Folosiți, vă rog, mesageria privată-
Ultima modificare: Luni, 14 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Partaj LuizaCiolcan LuizaCiolcan buna ziua, Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei. Sotul meu este cel care a platit ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament coproprietari Alex265 Alex265 Eu si sotul suntem co-proprietarii unui apartament achizitionat in timpul casatoriei, pt care pana acum am contribuit in felul urmator: - avans: el - 20%, eu ... (vezi toată discuția)
Partaj lupufor lupufor buna ziua, in 2010 am achizitioanat un imobil cu avans 30% (aport comun al nostru ca soti) si 70% credit imobiliar. Din 2010 si pana in prezent toate ratele ... (vezi toată discuția)