avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna ziua,

in 2010 am achizitioanat un imobil cu avans 30% (aport comun al nostru ca soti) si 70% credit imobiliar. Din 2010 si pana in prezent toate ratele creditului, facturi utilitati, cheltuieli de intretinere ..etc le-am facut exclusive eu (plati online din contul meu - cu dovezi). Pe langa aceste cheltuieli m-am ocupat si de alte cheltuieli ptr membrii familiei (mancare, haine, educatie, vacante...etc). Din 2010 si pana in prezent raportul salarial intre mine si foste sotie (divort inchis de un an cu pararasire de domiciliu cu bunuri in valoare de 6500 euro) este de 80% eu si 20 % ea.
Am fost la o discutie de partaj amiabil zilele trecute in care ei (avocatul si fosta sotie) cer partaj 1/2. Propunerea mea a fost 80%-20% conform aportului finaciar adus in gospodarie si a faptului ca de intretinere, dotare...etc. m-am ocupat doar eu.
Intrebarea este daca nu ajungem la o intelegere si mergem in instanta.....aceasta va tine cont de contributia (cu dovezi) fiecarui sot ?
va tine cont de cele relatate de mine mai sus?
va multumesc anticipat ptr. raspuns.
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 15:05, 9 Noiembrie 2017
Bună dimineaţa, da, partajul se face ţinând cont de contribuţia soţilor la dobândirea bunurilor comune. Deşi tendinţa instanţelor este de a împărţi 50%-50%, dacă există probe că un soţ a contribuit într-o măsură mai mare decât celălalt, cotele se vor schimba în funcţie de acest lucru.
Sotia nu a avut serviciu? S-a ocupat de casa , gospodarie, copii? Nu are relevanta faptul ca ratele creditului, facturi utilitati, cheltuieli de intretinere au fost achitate on line din contul dvs.
Are relevanta, insa nu e totul. Opinia mea.
Mergeti si dv. la un avocat, negociati corect, calculati cote raportate la cat a contribuit, faceti o oferta scrisa eventual. Ar fi indicat sa faceti totul amiabil.
In instanta pierdeti amandoi timp, nervi si bani. Sanse reale de acordare de cheltuieli de judecata nu prea sunt.
Asa cum nu are relevanta pe numele cui s-a achizitionat un bun in timpul casatoriei (intrucat e considerat bun comun) asa nu are relevanta pe numele cui sunt chitantele de plata a ratelor si facturilor Daca fosta a avut serviciu ,s-a ocupat si de copii-gospodarie nu are rost sa va judecati, o sa pierdeti mult mai multi bani pe avocat, expert, taxe timbru etc.(fara sa mai vorbim de timp si nervi) Asta e sfatul meu, am trecut printr-o experienta similara si stiu ce vorbesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune sau nu Andreea.Dutu Andreea.Dutu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti in legatura cu un aspect. Eu si concubinul meu (avem aceeasi adresa de buletin) intetionam sa ne achizitionam un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si prima casa bubulina2008 bubulina2008 Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: - ne-am casatorit in 2010, in 2011 ne-am achizitionat un apartament prin prima casa; creditul este doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Partaj iulia.dragomir iulia.dragomir Sotul meu impreuna cu fosta lui sotie au cumparat in anul 2008 un apartament cu ajutorul unui credit in cadrul caruia ea este coplatitor. Sotul meu a fost cel ... (vezi toată discuția)