avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bunuri comune sau nu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bunuri comune sau nu

Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti in legatura cu un aspect. Eu si concubinul meu (avem aceeasi adresa de buletin) intetionam sa ne achizitionam un apartament prin programul prima casa. De asemenea intentionam si sa ne casatorim doar ca pana avem raspunsul bancii si efectuam toate demersurile nu stim care va fi ordinea cronologică. In cazul in care i se acorda creditul inainte de cununie si apartamentul va fi pe el, chiar daca la o luna ne vom casatori, eu am vreun drept viitor sau de orice fel? Stiu ca nu pt ca e un bun dobandit inainte de casatorie dar nu strica sa cer parerea unui specialist. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Sobolan de tomberoane , utilizator 20:20, 4 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
In cazul unui divort creditul nu conteaza pe numele cui este facut, daca demonstrati ca ati participat impreuna la rate , in caz de divort se imparte 50% 50%.
Asta numai in cazul in care veniturile sunt apropiate, dac dvs castigati 1200 net si el 5000 ron net nu se va imparti jumatate jumatate ci dupa cum s-a participat la plata creditului cheltuielilor din casa.
Asta cu 50% a fost, astazi daca dovedesti ca tu ai participat cu 1200 si el cu 5000 ron net pe luna, doveti cu fisa de la ANAF venituri din salarii etc, se vor impartii bunurile in functie de participare 1200/6200=20% si 5000 din 6200 =80%.
Asa ca nu conteaza pe numele cui este facut creditul si cota de participare cu bani din venituri.
daca il ia inainte de casatorie , e bunul lui propriu, aveti doar un drept de creanta pt sumele pe care le investiti. Ca sa fie comun, adica sa aveti ce partaja, adoptati la casatorie regimul comunitatii conventionale si incheiati cu acordul bancii o conventie matrimoniala prin care includetinacest bun in comunitate, cat si ncreditul , desigur.
Se prezuma ca ati contribuit egal, nu conteaza cat are fiecare salariu, ca si munca in gospodarie , e tot contributie. Daca nu castigati nimic , ci doar el, asta nu inseamna ca nu aveti dreptul la partaj.
Ca sa nu va complicati, casatoriti-va si luati-va casa, apoi.
Sunt sentinte definitive de partaj 90% cu 10% in Brasov.Daca dovedesti ca ai avut alt aport nu se mai imparte 50%cu50% demult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Antonia Laura Antonia Laura Situatia este urmatoarea:vreau sa divotez pentru ca el are alta relatie si avem o casa construita cu credit ipotecar pe 20 de ani.In cazul asta cum se impart ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj elisabeta11 elisabeta11 buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart ... (vezi toată discuția)