avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort-partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort-partaj

buna ziua! am 33 ani,sunt casatorit de 12 ani si un copil de 3 ani. Vreau sa divortez si vreau sa stiu daca bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart la jumate la partaj?, Specific ca avem o casa si 2 masini....din aceste "bunuri" ii revine si copilului ceva?????? cineva mi-a spus ca nu se poate vinde casa si impartii la jumatate daca exista un minor la mijloc, e adevarat? astept raspuns URGENT,va rog! Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 16:06, 20 August 2011
Da, bunurile dobandite in timpul casatoriei se impart la jumatate.
da, bunurile cumparate in timpul casatoriei se impart pe jumatate, sau valoarea lor. Daca locuinta nu se poate imparti comod in natura, va fi atribuita sotului care o cere, cu conditia sa-l despagubeasca pe celalalt sot. daca nici unul n-o doreste ( casa ) sau nu-l poate despagubi pe celalalt, se vinde si banii se impart pe jumatate.. oricati copii ati avea.
Daca bunurile au fost cumparate in timpul casatoriei atunci sunt bunuri comune si se prezuma ca fiecare are 1/2 din casa. Daca unul dintre soti poate dovedi ca a contribuit cu mai mult la achizitionarea casei poate obtine o cota-parte mai mare.

Copii nu au nici un drept in cazul divortului.

Bunurile se pot vinde sau pot fi acordate uneia dintre parti cu obligatia de plata a unei sulte.
Legea prezuma o cota de 50% dar dupa partaj cotele pot fi diferite.
Copilului nu ii revine nimic cu ocazia partajului, el va avea un drept la mostenire dupa decesul persoanei la a carei mostenire va veni.
Bunurile nu se impart neaparat la jumatate (chiar daca este vorba si de un minor). Daca unul dintre soti cere mai mult de 50% si poate demonstra ca a avut venituri mai mari decat celalalt, atunci va avea castig de cauza.

Alte discuții în legătură

Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)
Proces de partaj când unul dintre soți nu a avut venituri pe durata căsătoriei: care sunt procentele de împărțire a bunurilor în acest caz? ComN ComN Buna ziua. Fratele meu a divortat recent de sotia cu care a fost casatorit 6 ani si cu care are un copil de 10 ani si bunuri imobile. Mentionez ca in timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj divort mihalache lenuta mihalache lenuta am divortat de sotul meu de comun acord. divortul sa pronuntat pe 26 februarie. copilul a ramas la el ,el mai are un baietel din prima casatorie ,vreau sa ... (vezi toată discuția)