avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, partaj

Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume desi aprtamentul era cel cu care a stat cu fost sotie 18 ani Dar mai vrea acum si jumatate din banii din cont desi el avea in timpul casatoriei venit dublu fata de ea Casatoria a durat 7 ani
Se vor imparti bunurile dobandite in timpul casatoriei, teoretic 50 % fiecare, practic in functie de contributia fiecarui sot la dobandirea bunurilor, contributie care insa tb probata in instanta.
Nu conteaza ca a stat cu fosta sotie in ap si cat, ci al cui era ap si prin ce act i l-a trecut pe nume. Tot ap sau numai o cota ?
Nu conteaza cat a durat casatoria, bunurile cumparate in timpul casatoriei sunt comune, banii din conturi la fel. Se prezuma ca sotii au contribuit in egala masura chiar dacaunul castgat mai mult, celalalt amuncit mai mult in gospodarie si se compenseaza. Pt cine doreste o cota mai mare la partaj trebuie sa ceara si sa dovedeasca ca a contribuit mai mult.
NU se prea intelege cine cui a stricat casatoria, insa legea romana prevede ca stricatul casatoriei este culpa sotului care a stricat-o si nu unei terte persoane, amante, concubine sau colege. Pentru ca la starea civila, sotii si-au promis niste lucruri unul altuia, insa nu intreaga lume le-a promis lor ca le va ocoli sotul/sotia.

In rest, proportional cu veniturile dovedibile se impart lucrurile, cu imbunatatirile din timpul casatoriei, cu platile facute in numele si pentru bunurile proprii etc.
frumos raspuns, colega avlil :)

daca sotul i-a facut acte fostei concubine pe imobil inseamna ca era unic proprietar al imobilului. a fost alegerea sa procedeze astfel, nu ?? sau i-a facut act doar pe o cota parte din apartamentul respectiv ??
bunurile dobandite in timpul casniciei, sunt bunuri comune .
daca a avut venituri mai mari in comparatie cu sotia, va trebui sa dovedeasca acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cota parte i-mi poate reveni? NICOLAE_12 NICOLAE_12 Dupa divort, fosta sotie a deschis actiune de partaj asupra imobilului in care am locuit. Doreste sa obtina o cota parte exclusiva deoarece contributia ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj dupa 21 de ani, bunul pe numele sotiei mai poate fi revendicat de sot? mlcmlc mlcmlc Buna seara, Incerc sa mai adresez o intrebare aici, in speranta ca a doua oara voi avea mai multa sansa si cineva chiar va raspunde. As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)