Dupa divort, fosta sotie a deschis actiune de partaj asupra imobilului in care am locuit. Doreste sa obtina o cota parte exclusiva deoarece contributia ei la achizitionarea apartamentului a fost exclusiva. Mentinez ca apartamentul s-a cumparat prin contract de VC in timpul casniciei, pe numele amandurora. Realitatea este ca suma necesara cumpararii a fost detinuta de sotie dinainte de casatorie. In timpul casniciei am facut mai multe imbunatatiri dar doamna a avut grija sa faca disparute toate facturile si chitantele care dovedeau acest lucru. Contributia mea a fost chiar substantiala, ridicand de la locul de munca mai multe CAR-uri cu care am realizat aceste imbunatatiri si alte bunuri comune. Fosta sotie sustine ca totul (sau aproape totul) s-a facut din banii pe care i-a avut dinainte de casatorie. Am fost casatoriti timp de 12 ani. Aportul financiar adus de mine in aceasta perioada a fost substantial mai mare decat al dinsei, care dansa a incercat pana acum sa ma evacueze dar nu a reusit iar ultima cale este aceasta....
Intrebarea mea este : dupa 12 ani de mariaj, m-i se cuvine ceva...?
Imbunatatirile dau nastere unui drept de creanta pe care dvs vi-l puteti valorifica pe calea cererii reconventionale.....
Dar acestea trebuie sustinute cu mijloace de proba : chitante , martori , orice alte inscrisuri....
Pentru inceput.....fiind un bun comun dobandit in timpul casatoriei se prezuma o cota de 50% - 50%. Sotia poate sustine ca a avut banii inainte de casatorie, dar trebuie sa dovedeasca acest lucru.
Iar dumneavoastra sustineti ca ati contribuit la intretinerea acestui imobil, avand o contributie chir mai mare (ma refer la aportul financiar ulterior achizitionarii).