avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proprietar imobil cumparat in timpul casatoriei de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proprietar imobil cumparat in timpul casatoriei de catre ambii soti

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste clarificarea unei situatii jur : impreuna cu sotul meu am cumparat in timpul casatoriei un imobil, dar ulterior am divortat, divort fara partaj. Timp de 4 ani de la divort am contribuit exclusiv la amenajarea acelui imobil am achitat taxele precum si cheltuileli lunare(dovada chitante) intrucat sotul meu a hotarat sa plece din tara astfel ca, nu cunosc informatii ce ar mai avea legatura cu acesta, cu atat mai mult ca nu a contribuit cu nimic nici in ceea ce priveste modernizarea acelui imobil si nici in ceea ce priveste plata taxelor si achitarea facturilor lunare de aprox 4 ani. Doresc ca acel imobil sa se afle doar in proprietatea mea intrucat am fost singura care s-a ocupat de cheltuileli lunare si amenajare a acestuia. Cum ar trebui sa procedez intr-o astfel de situatie? Va multumesc anticipat!
Trebuie sa faceti partaj. Fie pe cale amiabila la notar, fie in instanta. Altfel nu veti putea fi proprietar pe intreg apartamentul. Faptul ca I ati adus imbunatatiri nu va indreptateste la intreaga proprietate, poate sa va dea un drept de creanta.
Trebuie sa faceti partajul cu fostul sot.Faptul ca ati administrat imobilul, i-ati adus imbunatatiri si ati achitat impozitele aferente proprietatIi nu va confera un drept de proprietate exclusiv.

Legea prezuma o cota de contributie de 50 % a fiecaruia dintre soti la dobandirea bunului.Dvs veti pputea solicita 1/2 din contravaloarea imbunatatirilor aduse imobilului comun cu titlu de creanta.
Putem vb de aceeasi situatie si in cazul unei perioade de 7 ani? ( Propietate folosita doar de catre mine, cu imbunatatiri si taxe, precum si cheltuieli lunare achitate exclusiv de catre mine.)
Da, aceeasi este situatia chiar daca au trecut 7 ani.
Indiferent, de 7, 10..ani dvs nu puteti fi proprietara pe intreg imobilul! Adica o perioada de timp nu da drept de proprietate!
Urmati sfatul meu si al colegei Mele! Alta solutie nu exista!
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2013
ContSters250994, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort la notar sau tribunal? ntyry75 ntyry75 Sunt casatorita de 2 ani avand 2 copiii de 2 ani si un bebe de 5 luni, dar am trait in concubinaj cu sotul meu 6 ani, timp in care am inceput constructia unei ... (vezi toată discuția)
Divorț și partaj: pot obține mai mult de 50% din valoarea imobilului dacă dovedesc că toate cheltuielile din timpul căsniciei au fost suportate de mine? Costantino Costantino Dupa 10 ani de casnicie sotia vrea divortul,in acesti 10 ani am cumparat un apatrament (drept comun ) ,dar ratele in totalitate si valoarea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Partaj Question2 Question2 Buna ziua, Anul trecut am achizitionat o casa cu Prima Casa. Proprietarul casei sunt eu, insa sotul este coplatitor. In caz de divort, ce se intampla? (vezi toată discuția)