avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț și partaj: pot obține mai mult de 50% din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț și partaj: pot obține mai mult de 50% din valoarea imobilului dacă dovedesc că toate cheltuielile din timpul căsniciei au fost suportate de mine?

Dupa 10 ani de casnicie sotia vrea divortul,in acesti 10 ani am cumparat un apatrament (drept comun ) ,dar ratele in totalitate si valoarea apartamentului cât si intretinerea familiei (2 copii) si a sotiei a fost exclusiv doar din veniturile mele ca salariat,sotia nu a lucrat niciodata in acesti 10 ani ,nu a adus nici un venit. Intrebarea mea este ,la partaj daca dovedesc cu acte ca totul a fost platit si intretinut doar din venitul meu pot obtine mai mult de 50% din valoarea imobilului? Multumesc ,astept raspunsul dumneavoastra. O zi bună!
Ultima modificare: Vineri, 20 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 19:17, 22 Septembrie 2019
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti obtine un procent mult mai mare de 50%.
Puteti solicita desfacerea căsătorie din vina exclusă a soției dvs (daca aveti motive întemeiate) cu obligarea acesteia de a va achita o despăgubire pentru prejudiciul suferit.
Dacă soția nu lucrează si nu are nici locuință unde sa creasca minorii, puteti solicita de asemenea ca acestia sa ramana la dvs.
Luati legatura cu un avocat de pe forum si discutați pe larg deoarece situația va este favorabilă pentru mai multe strategii de atac.
Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2019
Avocat Neagu Elena, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, bineînțeles că puteți obține mai mult dacă dovediți că ați contribuit mai mult!
Dar procesul de partaj este subsecvent divorțului, deci întâi ocupați-vă de desfacerea căsătoriei!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prezumtia de contributie egala a sotilor, la dobandirea bunurilor comune, nu este una irefragrabila, ci poate fi combatuta , cu orice mijloc de proba.

Pe cale de consecinta, instanta de judecata poate stabili cote-parti diferentiate, din dreptul de proprietate, avand in vedere criteriile generale de paratajare.

Instanta de judecata va avea in vedere sumele de bani investite la plata pretului, situatia locativa a fiecaruia, actele de administrare si conservare efectuate, principiul posesiei bunului.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa este faptul ca niciunul dintre cei doi soti nu are individualizata o cota-parte din dreptul de proprietate , aceasta urmand a fi determinata prin partaj.

Dreptul de proprietate nu este divizat, bunul nu este impartit, in materialitatea sa.


2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua "Costantino".

Cu siguranta DA, cu conditia existentei actelor doveditoare.

Sa aveti in vedere faptul ca sotia va putea solicita, in instanta, "evaluarea muncii prestate la domiciliu", in vederea "bunei functionari a familiei" (curatenie, spalat, calcat, cresterea copiilor, etc ... ).

Mult succes !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj avand credit imobiliar FlorinM2386 FlorinM2386 Buna ziua, Am contractat alaturi de sotie (eu in calitate de imprumutat si ea in calitate de garant), 2 credite. Primul a fost un credit imobiliar (la care ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez, dar eu și soțul avem un apartament luat prin credit ipotecar. Lipoveanca Lipoveanca Buna ziua. Sunt căsătorită de 3 ani dar din păcate nu mai merge relația noastră. Am cumpărat un apartament prin credit ipotecar. Dar am luat 80.000 lei ... (vezi toată discuția)