Partaj: casa în care stăm e construită în timpul căsătoriei, dar terenul e doar al fostului soț. Eu nu am avut serviciu în această perioadă, pot rămâne în casă cu copilul? Ce cotă aș putea obține?
Buna ziua! Sunt casatorita de 20 de ani cu fostul sot si Avem un copil de 15 ani. In urma divortului copilul sta cu mine si tatal plateste pensie alimentara. Vreau sa Stiu daca pot ramane In casa cu copilul daca pamantul este bunul sotului achizionat inaintea casatoriei iar eu nu am avut serviciu, dar am ajutat In gospodarie. Sau ce Cota as putea obtine In urma partajului. Multumesc,
Pamantul e al sotului ca e bun propriu inainte de casatorie. Intrebarea e: ce e cu casa ? Ca in casa vreti sa stati nu pe pamant. Cand e construita ? Pe numele cui este ?
Dar la finalizarea partajului pot ramane cu casa? In conditiile in care nu am avut niciun venit, dar am avut grija de copil si de gospodarie. Sau daca imi puteti spune cat imi revine din casa?
Ramaneti in casa doar daca vi se atribuie bunul, ceea ce este fffff putin probabil. Veti avea dreptul la o cota parte insa va fi extrem de mica raportata doar la contributia dvs la cresterea copilului si la intretinerea gopodariei, fara a va putea preciza o cifra sau un procent exact.
Partaj
Maruscuta
După 5 ani de la căsătorie am devenit proprietari ai apartamentului in care locuiam ca si chiriași. Cu o parte din suma a contribuit socrii mei. Acum dupa ... (vezi toată discuția)