avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj: casa în care stăm e construită în timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj: casa în care stăm e construită în timpul căsătoriei, dar terenul e doar al fostului soț. Eu nu am avut serviciu în această perioadă, pot rămâne în casă cu copilul? Ce cotă aș putea obține?

Buna ziua! Sunt casatorita de 20 de ani cu fostul sot si Avem un copil de 15 ani. In urma divortului copilul sta cu mine si tatal plateste pensie alimentara. Vreau sa Stiu daca pot ramane In casa cu copilul daca pamantul este bunul sotului achizionat inaintea casatoriei iar eu nu am avut serviciu, dar am ajutat In gospodarie. Sau ce Cota as putea obtine In urma partajului. Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pamantul e al sotului ca e bun propriu inainte de casatorie. Intrebarea e: ce e cu casa ? Ca in casa vreti sa stati nu pe pamant. Cand e construita ? Pe numele cui este ?
Este construita In timpul casatoriei.
Atunci este bun comun si puteti locui in ea pana la partaj.
Dar la finalizarea partajului pot ramane cu casa? In conditiile in care nu am avut niciun venit, dar am avut grija de copil si de gospodarie. Sau daca imi puteti spune cat imi revine din casa?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ramaneti in casa doar daca vi se atribuie bunul, ceea ce este fffff putin probabil. Veti avea dreptul la o cota parte insa va fi extrem de mica raportata doar la contributia dvs la cresterea copilului si la intretinerea gopodariei, fara a va putea preciza o cifra sau un procent exact.

Alte discuții în legătură

Donatie in timpul casatoriei- regim juridic ContSters341205 ContSters341205 eu si sotul meu ne-am construit casa pe pamantul donat de tatal sotului ,donatie facuta in timpul casatoriei noastre.la un eventual partaj ma va afecta lucrul ... (vezi toată discuția)
Partaj casă construită în timpul căsniciei: mama nu a contribuit cu nimic, iar câțiva ani are probleme psihice. nu merită 50% din avere, avem șanse să luăm tot sau măcar o parte mult mai mare decât ea? Rmg99 Rmg99 Buna ziua, părinții mei vor face partaj, casa a fost construită în timpul casniciei, tata a facut tot iar mama nu a contribuit cu nimic, aceasta începând ... (vezi toată discuția)
Partaj Maruscuta Maruscuta După 5 ani de la căsătorie am devenit proprietari ai apartamentului in care locuiam ca si chiriași. Cu o parte din suma a contribuit socrii mei. Acum dupa ... (vezi toată discuția)