avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj casă construită în timpul căsniciei: mama ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj casă construită în timpul căsniciei: mama nu a contribuit cu nimic, iar câțiva ani are probleme psihice. Nu merită 50% din avere, avem șanse să luăm tot sau măcar o parte mult mai mare decât ea?

Buna ziua, părinții mei vor face partaj, casa a fost construită în timpul casniciei, tata a facut tot iar mama nu a contribuit cu nimic, aceasta începând sa aiba niste probleme psihice de câțiva ani, noi nu ne mai intelegem cu ea si de asta am hotarat sa facem partaj, toți membrii familiei sunt martori ca nu a contribuit cu nimic si ca nu merita 50÷ din avere inclusiv mama ei ne susține, exista vreo sansa sa luam intreaga avere sau macar o parte mult mai mare decat ea? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
la partaj de bunuri comune, cota de 50-50% se prezuma.
dar ea poate fi rasturnata iar unuia dintre soti sa i se stabileasca o cota mai mare, daca sunt dovezi in acest sens.
sa inteleg ca parintii sunt divortati deja?
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara!
Dacă tatăl face dovada că a contribuit mai mult, va primi mai mult însă de vreme ce spuneți că mama are probleme psihice ar trebui să aveți grija de ea!
24 din 24 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rmg99 a scris:
.. toți membrii familiei sunt martori ca nu a contribuit cu nimic...


Chiar cu nimic? Dacă nu ar fi contribuit cu nimic, atunci ... i-aș întreba pe martori cum de sunteți dvs. viu și capabil de a scrie. Și e posibil să-și aducă aminte că ați fost legănat, hrănit, îmbrăcat, trimis la școală etc.
Sau, vorba lui Creangă, oare n-o fi fost și ea măcar cu demâncarea la lingurari pe vremea ridicării construcției?
La stabilirea contribuției se ține cont și de munca în gospodărie și pentru creșterea copiilor.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
romascanu, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs puteti deschide acelasi subiect si de un infinit de ori, nu numai o data pe luna, raspunsurile vor fi in acelasi sens, inteleg ca nu va convine situatia, dar mama va primi o cota la partaj.. fie ea si mai mica.
Tata sa ceara o cota majotara de cat crede el ca a contribuit.. 70, 80 %, sa ii fie atribuita casa si sa plateasca sulta mamei.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj Maruscuta Maruscuta După 5 ani de la căsătorie am devenit proprietari ai apartamentului in care locuiam ca si chiriași. Cu o parte din suma a contribuit socrii mei. Acum dupa ... (vezi toată discuția)
Pot trece pe numele meu partea de 50% din apartament a unuia dintre părinți, în caz de divorț, fără ca celălalt să fie de față? Horatiu79 Horatiu79 Aș dori să aflu dacă aș putea să trec pe numele meu partea de 50%din ce i se cuvine unuia dintre părinți, fără ca celalalt sa fie de față dacă ei ... (vezi toată discuția)