va multumesc pentru raspuns.procesul de divort nu s-a incheiat a avut loc doar prima afisare in care cumnatul meu nu s-a prezentat.au fost prezenti doar sora mea,nepotul meu si bunica mea ca martor.trebuie sa astept ca procesul de divort sa se incheie sau pot merge de spatamana viitoare la tribunalul de minori pentru a prezenta cazul?sora mea a plecat astazi in germania pentru un contract de 2 luni si va reveni in data de 30 ianuarie.
dorim sa il luam sub tutela si sa avem drepturi depline deoarece parintii sai nu pot si au demonstrat ca nu sunt capabili sa ii asigure nici macar conditiile minime de trai.ce putem face in acest caz?va multumesc.
au mai fost inca o data in luna martie a acestui an deoarece am declarat ca baiatul locuieste la noi si totul a fost in regula.cum as putea proceda pentru a ii decadea pe parinti din drepturi pentru ca acestia nu ajuta cu nimic copilul(financiar,moral)si nici nu il viziteaza.Multumesc
inca nu am fost la autoritatea tutelara.ce as putea declara in cazul in care m-as prezenta la autoritate?este posibil ca statul sa ne ia copilul din grija?nu am dori acest lucru.baiatul ar putea beneficia de o alocatie suplimentara?va multumesc.
inca nu s-a definitivat procesul de divort.s-a facut ancheta psihosociala la domiciliul mamei mele, si s-a stabilit ca baiatul este crescut in mod normal de catre noi.pensia alimentara s stabilste dupa definitivarea divortului?multumesc
Buna ziua,
Am si eu cateva nelamuriri la care as dori sa aflu un raspuns daca este posibil.Nepotul meu(baiatul surorii mele)locuieste in apartamentul mamei mele si este in ingrijirea mea si a ei.Sora mea este in proces de divort.Sotul locuieste undeva in Brasov si ea de asemenea tot in Brasov, in chirie, dar separati.
Nu am beneficiat de nici un ajutor material din partea lor de mai bine de un an de zile, iar sora mea doreste sa paraseasca tara pentru o perioada determinata.
Intrebarile mele sunt:
Cum as putea sa ii oblig sa ajute financiar la cresterea copilului, deoarece acesta are 9 ani si se afla in clasa a 3 a(copilul este inscris la programul after school), iar pentru cresterea acestuia avem nevoie de ajutor din partea lor?