avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intretinere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intretinere minor

Buna ziua,
Am si eu cateva nelamuriri la care as dori sa aflu un raspuns daca este posibil.Nepotul meu(baiatul surorii mele)locuieste in apartamentul mamei mele si este in ingrijirea mea si a ei.Sora mea este in proces de divort.Sotul locuieste undeva in Brasov si ea de asemenea tot in Brasov, in chirie, dar separati.
Nu am beneficiat de nici un ajutor material din partea lor de mai bine de un an de zile, iar sora mea doreste sa paraseasca tara pentru o perioada determinata.
Intrebarile mele sunt:
Cum as putea sa ii oblig sa ajute financiar la cresterea copilului, deoarece acesta are 9 ani si se afla in clasa a 3 a(copilul este inscris la programul after school), iar pentru cresterea acestuia avem nevoie de ajutor din partea lor?
Cel mai recent răspuns: CristianLungu87 , utilizator 11:04, 1 Decembrie 2013
Si la divort a cerut cineva din ei sa locuiasca cu copilul?
Nu s-a facut ancheta psihosociala in acest caz ?
Cu sora ati vorbit ?
Va trebui sa apelati la instanta sa cereti copilul in plasament sau doar sa se stabileasca locuinta copilului la dvs si sa va platesca ambii pensie cate 25% din salariul net.
inca nu s-a definitivat procesul de divort.s-a facut ancheta psihosociala la domiciliul mamei mele, si s-a stabilit ca baiatul este crescut in mod normal de catre noi.pensia alimentara s stabilste dupa definitivarea divortului?multumesc
Nu, acuma odata cu divortul.
Ati spus celor de la autoritatea tutelara ca ambii au cam uitat de copil ?
inca nu am fost la autoritatea tutelara.ce as putea declara in cazul in care m-as prezenta la autoritate?este posibil ca statul sa ne ia copilul din grija?nu am dori acest lucru.baiatul ar putea beneficia de o alocatie suplimentara?va multumesc.
Niciuna, nici alta. Nu va ia statul copilul in grija si nici bani nu va da. Autoritatea va veni la dvs sa faca ancheta.

Alte discuții în legătură

Sora soției a fost ucisă de tatăl copiilor ei, care acum este în închisoare. putem adopta unul dintre nepoți? Parus Parus Buna seara. Cu o problema va deranjez...sora sotiei, casatorita si cu doi copii minori, a fost omorata de sotul ei, acesta aflandu se in puscarie, dar inca nu ... (vezi toată discuția)
Drepturi parintesti. NicuViorel NicuViorel Buna ziua! Sunt bunicul unui baietel de 6 ani, iar parintii intampina ceva probleme si as avea cateva intrebari, daca ma puteti ajuta. ... (vezi toată discuția)
Lnfierea nepotului de catre bunici madalinaminca madalinaminca buna ziua, numele meu este madi, sunt din pitesti.ma confrunt cu urmatoarea situatie:in 2011 prietena fiului meu a ramas insarcinata si a nascut in 2012.atat ... (vezi toată discuția)