avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Activitate alex1007

Activitate alex1007

Răspuns la discuția Legea 1/1970
Sa inteleg ca perioada intre 1987 si 1988 nu se considera vechime in munca? Multumesc frumos pentru timpul si informatiile acordate.



Discuție Legea 1/1970
Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cartea de munca este trecut faptul ca in data de 8.06.1987 mi s-a desfacut CIM pe baza art. 9, lit. k, alin. 2, Legea 1/1970, art. 129 CM decontare ingrijire copil (am nascut in 1986). La data de 24.10 1988 m-am angajat la alta institutie. Intrebare: perioada intre 1987 si 1988 cum se considera? Acum am aflat ca nu mi se ia in calcul la pensie. Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Somaj - facilitati la angajare
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Răspuns la discuția Somaj - facilitati la angajare
Buna seara,

va rog frumos sa imi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare: am fost somer 3 luni de zile, m-am angajat pe perioada nedeterminata, insa, din pacate, doar cu jumatate de norma.

In aceasta situatie, mai beneficiez de prima de angajare?

Va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția Ajutor de somaj neacordat
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri si pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Ajutor de somaj neacordat
Dosarul meu nu stiu in acest moment ce "statut" are (mi s-a spus - telefonic - ca voi primi banii retroactiv). Posibil sa fie "in asteptare". Am carnet de somer, mi-am pus viza lunara. Doar ca nu am primit banii. Cert este ca eu am depus toate actele cerute, iar pentru aceste doua sume am dus adeverinta din care reiese faptul ca acesti bani i-am primit ca urmare a unei hotarari judecatoresti (a fost un proces colectiv si mai trebuie sa primim bani, deoarece s-au dat esalonat) si ca i-am primit inainte de luna septembrie 2013, data la care am fost inregistrata la AJOFM. Ce legatura au niste veniturii salariale obtinute inainte de depunerea dosarului pentru somaj cu acordarea indemnizatiei? E incredibil!
Si trebuie sa mai primesc bani de la fosta institutie la care am lucrat. Mi se va suspenda ajutorul de somaj pe acea luna, chiar daca sunt drepturi banesti pe anul 2008?
Răspuns la discuția Ajutor de somaj neacordat
Va multumesc pentru raspuns. Am vorbit si cu seful de serviciu de la AJOFM, am vorbit si cu contabila care a intocmit statele de plata pentru acele diferente salariale. Refuza sa imi plateasca indemnizatia.
Va rog sa imi mai raspundeti la o intrebare: mai trebuie sa primesc niste diferente salariale. In luna in care voi primi acesti bani mi se va suspenda ajutorul de somaj, cu toate ca ei sunt aferenti anului 2008? Va multumesc anticipat.
Buna ziua. Va supun atentiei cazul meu: din septembrie 2013 sunt somer cu indemnizatie. Am depus dosarul cu toate actele necesare, insa am o problema: in acest an, 2013, am primit bani reprezentand niste diferente salariale pentru anul 2008 (in jur de 500 de lei, daca nu ma insel). Sumele acestea le-am primit inainte de a-mi depune dosarul pentru a primi indemnizatia de somaj. Insa de la institutia abilitata mi se refuza plata indemnizatiei (iata, se fac deja doua luni) din cauza acestor sume, primite, repet, inainte de a-mi depune dosarul pentru somaj. Va rog frumos sa imi spuneti ce-i de facut?