avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 1/1970
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 1/1970

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cartea de munca este trecut faptul ca in data de 8.06.1987 mi s-a desfacut CIM pe baza art. 9, lit. k, alin. 2, Legea 1/1970, art. 129 CM decontare ingrijire copil (am nascut in 1986). La data de 24.10 1988 m-am angajat la alta institutie. Intrebare: perioada intre 1987 si 1988 cum se considera? Acum am aflat ca nu mi se ia in calcul la pensie. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 12 Ianuarie 2018
art.129 C.mun. (Legea nr.10/1972) - Raporturile de munca inceteaza la expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul de munca sau ca urmare a incetarii acestuia, prin acordul dintre persoana incadrata in munca si unitate, precum si prin desfacerea contractului din initiativa uneia dintre parti.

art.9 alin.2 Legea nr.1/1970 - In aceleasi conditii beneficiaza de vechime neintrerupta in aceeasi unitate salariata care a incetat activitatea fiind gravida sau pentru a-si creste un copil pana la implinirea varstei de 7 ani.

art.10 din legea nr.1/1970 - Se considera ca au vechime neintrerupta in munca urmatoarele categorii de salariati:
a) salariatul care se afla in una din situatiile prevazute la art. 8 si 9;
..

Sa inteleg ca perioada intre 1987 si 1988 nu se considera vechime in munca? Multumesc frumos pentru timpul si informatiile acordate.

Ca sa obtineti un raspuns cat mai exact , spuneti-ne:
- data incetarii c.i.m.
- perioada exacta a CCC
- data reincadrarii dupa CCC
alex1007 a scris:

Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: in cartea de munca este trecut faptul ca in data de 8.06.1987 mi s-a desfacut CIM pe baza art. 9, lit. k, alin. 2, Legea 1/1970, art. 129 CM decontare ingrijire copil (am nascut in 1986). La data de 24.10 1988 m-am angajat la alta institutie. Intrebare: perioada intre 1987 si 1988 cum se considera? Acum am aflat ca nu mi se ia in calcul la pensie. Va multumesc anticipat.

Cornel Vasile a scris:

Ca sa obtineti un raspuns cat mai exact , spuneti-ne:
- data incetarii c.i.m.
- perioada exacta a CCC
- data reincadrarii dupa CCC

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil conform legii nr.1/1970 minval minval Buna ziua, in perioada aprilie 1987 am incetat activitatea conform art.9 lit \"k\" din Legea nr.1/1970 pentru efectuare concediu crestere copil, iar in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua...perioada de întrerupere din câmpul muncii pentru ... Arhip Arhip Bună ziua...perioada de întrerupere din câmpul muncii pentru creșterea și îngrijire copiilor conf art 129 din CM comb cu art 9 al 2 leg 1/70 din 1985 ... (vezi toată discuția)
Crestere copil sub 7 ani daca este stagiu de cotizare pentru pensionare liliana.suciu liliana.suciu Conform inregistrarilor din Cartea de Munca a mea, in perioadele : - 09.09.1985-01.05.1986 = aprox.8 luni ... (vezi toată discuția)