ce se va intampla cu persoanele condamnate pe alte teritorii care au ispasit mai mult de jumatate din pedeapsa?Sotul meu are o pedeapsa de 100 de luni din care a ispasit 58 asta inseamna ca pe teritoriul romaniei are ispasiti (calculat la 8 luni anul ) peste 7 ani, din 8 ani si 4 luni.nu are antecedente nici in tara nici pe alte teritorii.a muncit in statul de condamnare ,iar in tara a fost transferat de 2 luni.Multumesc
ce se va intampla cu persoanele condamnate pe alte teritorii care au ispasit mai mult de jumatate din pedeapsa?Sotul meu are o pedeapsa de 100 de luni din care a ispasit 58 asta inseamna ca pe teritoriul romaniei are ispasiti (calculat la 8 luni anul ) peste 7 ani, din 8 ani si 4 luni.nu are antecedente nici in tara nici pe alte teritorii.a muncit in statul de condamnare ,iar in tara a fost transferat de 2 luni.Multumesc
Aceste legi se aplica si celor condamnati definitiv pe alte teritorii?Este posibil sa se faca o reevaluare a dosarului chiar daca mai mult de jumatate din pedeapsa persoanei in cauza a fost ispasita in statul de condamnare?In Romania sotul meu ar avea deja 7 ani din 8 ani si 4 luni ispasiti fara calcularea celor 2/3.Repet ,este transferat in Romania de o luna de zile ,restul din pedeapsa a ispasit-o pe alt teritoriu.Fapta este comisa pe al teritoriu in afara Europei, Acceasi fapta se pedepseste cu inchisoare de la 3 ani la 10 ani si interzicerea unor drepturi in Romania.Concret ce sanse ar avea ,ca pedeapsa sa ii fie redusa sau poate chiar sa fie gratiat?Va multumesc ,scuze ptr insisitenta :)
Sotul meu a fost condamnat intr-o alta tara la 100 de luni de inchisoare (8 ani si 4 luni )calculat la 12 luni la an ,a ispasit 57 de luni la zi acolo, l-am transferat in Romania de o luna de zile .Va beneficia de o recalculare dupa legile romane daca va cere asta? Sau i se va face o reevaluare? Nu are antecedente , a lucrat in timpul detentiei in statul de condamnare . Daca i s-ar calcula anul la 8 luni ar avea deja mai mult de 7 ani ispasiti in statul roman.Oare cu aplicarea noului cod penal ar avea sanse sa beneficieze si el de o reducere a pedepsei sau liberare?Ma puteti lamuri?Va multumesc.