avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate damariss

Activitate damariss

Răspuns la discuția Nu mai vreau TVA la incasare
:D
multumesc.
Ma intreb de ce nu este optionala aceasta "facilitate" ?
deoarece nu toate firmele vor sa aplice acest sistem :-/
Răspuns la discuția Nu mai vreau TVA la incasare
si daca le indeplinesc cum ies? oare imi raspunde cineva :(
:O
doresc sa ies din sistemul tva la incasare, ce document depun la fisc?
multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
Intre timp am fost la ONRC mi s-a raspuns ca trebuie facut un raport de expertiza contabila .........

am cautat sa vad opinii si am si am gasit asta referitor la cazul in speta.

" Potrivit art. 67 alin (2) lit a ) din acelasi act normativ, majorarea capitalului social prin noi aporturi in numerar si/sau in natura, caz in care dovada efectuarii varsamintelor si/sau a proprietatii aporturilor in natura se face cu actele care se cer la formarea capitalului social initial;

Astfel in situatia in care veti efectua varsamintele prin casa si veti duce copie dupa dispozitia de incasare si dupa nota contabila s-ar putea ca aceste dovezi sa nu le accepte ONRC.
b) compensarea unor creante lichide si exigibile asupra societatii cu actiuni ale acesteia.
Astfel sumele inregistrate in creditul contului 455 sunt, in fapt, creante ale actionarilor/asociatilor asupra societatii, ele pot fi folosite la majorarea capitalului social, daca sunt lichide (adica au un cuantum bine determinat) si exigibile (au ajuns la scadenta prevazuta in contractul de imprumut/documentul in baza caruia sumele au fost inregistrate in contul 455).
Se necesita ca datoria sa fie lichida si exigibila, iar in practica justificarea acestui fapt a fost solicitata de catre Registrul Comertului sa fie demonstrata printr-un raport de expertiza contabila."
sursa contabilul manager.ro
Răspuns la discuția Vector fiscal 010
Parerea mea, sa-l depuneti asa incat sa reflecte realitatea la data depunerii.
www.avocatnet.ro/content/for...

in raspunsul de mai sus am citit ca sunt necesare copiile chitantelor sau foilor de varsamant.
intrebare.
care chitante sau foi de varsamant, cele de creditarea societatii ?