Va multumesc din suflet pentru lamuriri dar as avea inca o intrebare, daca suneti amabil: ofiterul de la somaj ne-a respins dosarul pe motivul neplatii contributiei de catre angajator. Noi vrem sa mergem inapoi cu dosarul dar nu stim argumentele concrete. Ne puteti trimite legea (paragraful) sa avem argumente pentru a ne accepta dosarul, altfel nu prea avem sansa...Va multumim din suflet inca o data!!!Zicem si pentru dvs. o rugaciune acum in postul Craciunului!!!!
Firma la care am lucrat a intrat din noiembrie 2013 in insolventa dar din decembrie 2012 nu a platit dupa noi la fondul de somaj.In octombrie am fost trecuti pe o alta firma,in perioada de proba,care a platit dupa noi timp de o luna dar ne-a incheiat contractul de munca cu alin.31/3.
Ce putem face sa beneficiem de somaj?Ni s-a spus ca nu avem dreptul pentru ca din decembrie nu a platit dupa noi..Oare nu ne putem plati noi lunile restante sa beneficiem de somaj??Sau ce alta metoda s-ar putea gasi?!
Suntem disperati ca nu avem niciun drept in tara asta, am lucrat zilnic si acum ajungem sa nu avem drepturi, venituri,asigurari medicale, nimic, fata de alte etnii care primesc ajutoare sociale si europene(alimente) fara sa fi lucrat o zi!!
Va multumesc anticipat in numele meu si al colegilor mei!!!
Problema mea este urmatoarea: angajatorul nu si-a achitat obligatiile fata de fondul de somaj, ca sa pot beneficia de ajutor de somaj.Din decembrie anul trecut nu am primit nici salariile si nici nu s-au achitat obligatiile fata de stat dupa mine ca angajat. De la 14 noiembrie mi s-a inchis contractul de munca potrivit art.31 alineatul 3 din Codul Muncii,la initiativa angajatorului; iar acum nu pot beneficia de somaj. Firma la care am lucrat este in insolventa.
Vreau sa ma ajutati in legatura cu pasii de urmat pentru a obtine restantele cuvenite si nu in ultimul rand ajutorul de somaj.
Multumesc anticipat celui care ma va ajuta!!!!