avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate codrutz89

Activitate codrutz89

Răspuns la discuția Demisie fara preaviz
Buna ziua si multumesc pentru raspunsul rapid!

In legatura cu prejudiciul creat prin neprezentarea mea, acest prejudiciu ar trebui sa fie material si sa rezulte din evidentele contabile, corect?

Prin nerespectarea perioadei de preaviz a unui angajat, nu cred ca se poate realiza un prejudiuciu material care poate fii dovedit de catre angajator.
Buna ziua!

In urma cu doua saptamani, am plecat de la fostul loc de munca, fara sa respect perioada de preaviz. Problema e ca primisem o alta oferta, pe care nu o puteam pierde,iar cei de la compania la care lucram nu mi-au permis sa plec mai repede pentru a putea incepe in partea cealalta, asa ca am decis sa plec si sa accept oferta cealalta fara a respecta perioada de preaviz.

Astazi am primit o instiintare cum ca sunt chemat pentru clarificarea situatiei la fosta companie, iar in cazul in care nu ma voi prezenta, se vor lua masuri impotriva mea.

Intrebarea mea este urmatoarea: ce masuri se pot lua? Pot fii actionat in instanta,sau mi se pot cere daune? Mentionez ca nu aveam nici o anexa in contractul individual de munca in care sa se precizeze ca voi suporta daune in caz ca plec fara sa respect perioada de preaviz.

Multumesc mult!