avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters306063

Activitate ContSters306063

Speta suna cam asa-Mama x,(care este decedata)are 2 fete dintr-o casatorie si un baiat din alta casatorie.Mama x,impreuna cu fostul sot (si baiatul ) aveau cumparat un apartament.Au divortat,nu au facut partaj.Dupa ani de zile cand baiatul a vrut sa vanda apartamentul impreuna cu tatal lui a aflat ca nu este posibil fara semnaturile surorilor(ca mostenitoare dupa mama)Gaseste una dintre cele doua surori de profesie avocat (cealalta fiind in strainatate) si nu reuseste sa se inteleaga cu ea ajungand la proces.Acolo se stabileste o suma de bani pt fiecare.Sora (avocat) fara sa anunte sau sa fie imputernicita de cealalta sora ridica si banii surorii care se afla in strainatate.ce poate face sora care este in strainatate si care a aflat dupa 10 ani de acest proces?
Va multumesc mult, doamna Avlil,un raspuns simplu si la obiect!
Pretul a fost real si sincer,eu lucrand in strainatate.Atunci nu prea se foloseau viramentele.Notarul la care am facut contractul mi-a spus ca e singurul contract care nu se poate ataca de fratele meu daca tata este multumit pe parcursul vietii.
Celalalt mostenitor este un frate care nu are contact cu tata de multi ani.Eu am facut contractul in urma cu 10 ani ,am platit pretul apartamentului si am grija de tata.Tata a semnat o hartie in care a scris de cate ori a primit bani de la mine.Intrebare-Ce trebuie sa fac,ca sa demonstrez ca nu a fost o donatie ?
Buna ziua! Am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu tataI meu.Intrebarile mele sunt- ce fac in momentul decesului?Trebuie sa merg la un notar sa deschid succesiunea?Mentionez ca suntem 2 mostenitori.Cum intru in posesia apartamentului?Lucrurile din casa trebuie impartite sau o sa-mi revina?Multumesc anticipat!