avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Buna ziua! Am facut un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere cu tataI meu.Intrebarile mele sunt- ce fac in momentul decesului?Trebuie sa merg la un notar sa deschid succesiunea?Mentionez ca suntem 2 mostenitori.Cum intru in posesia apartamentului?Lucrurile din casa trebuie impartite sau o sa-mi revina?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters306063 , utilizator 15:20, 19 Noiembrie 2013
Cine este celalalt mostenitor, probabil un frate?! Acel mostenitor daca este frate si nu a consimtit la acel act si daca nu va intelegeti poate pretinde ca acea vanzare cu clauza de intretinere este o donatie si sa ceara reductiunea acesteia pentru cota de rezerva succesorala care i se incalca.
Daca fratele nu cere reductiunea acestei instrainari se va dezbate succesiunea pe celelalte bunuri care apartin defunctului, iar acel bun instrainat prin vanzare cu clauza de intretinere va ramane in proprietate dvs , urmand ca dvs sa radiati clauza de intretinere cu certificatul de deces la CF.
Celalalt mostenitor este un frate care nu are contact cu tata de multi ani.Eu am facut contractul in urma cu 10 ani ,am platit pretul apartamentului si am grija de tata.Tata a semnat o hartie in care a scris de cate ori a primit bani de la mine.Intrebare-Ce trebuie sa fac,ca sa demonstrez ca nu a fost o donatie ?
Pretul trebuia sa fie real sincer serios. Preferabil era sa fie facut prin virament.
Pretul a fost real si sincer,eu lucrand in strainatate.Atunci nu prea se foloseau viramentele.Notarul la care am facut contractul mi-a spus ca e singurul contract care nu se poate ataca de fratele meu daca tata este multumit pe parcursul vietii.
Toate actele de pe planeta se pot ataca.
Totusi, daca puteti dovedi plata si intretinerea, e ok.
Lucrurile din casa insa se impart inrte mostenitori, doar casa e a dv. prin contract (daca am inteles bine).

Alte discuții în legătură

Vânzare casă moștenită către fiu. este o modalitate sigură de a transmite proprietatea, sau contractul poate fi atacat de către moștenitorul rezervatar, după decesul vânzătorului? cataleata cataleata Buna ziua, Tatal meu are grija de bunica ramasa in viata si de gospodaria acesteia,el fiind singurul mostenitor,fratele lui fiind infiat de strabunici. Eu ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa alinafgs alinafgs buna ziua eu sunt singura la parintii , ei detin o casa vor sa imi petreaca pe nume casa lor dar mama a fost casatorita mai demult si de unde au rezultat 2 ... (vezi toată discuția)