avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1333 soluții astăzi
Forum Activitate Tyti

Activitate Tyti

Răspuns la discuția Proces Furt -
Eu nu as dori sa merg la tribunal ,dar infractiunea de conducere sub influenta alcoolui mi-a deschis un dosar penal, si din declaratia data de mine si persoana pagubita s-a autosesizat infractiunea de furt. Nici nu inteleg cu cine ma judec eu . Citatia venita de la tribunal acasa spune ca in proces cu X (persoana pagubita) dar eu nu a depus nici o plangere impotriva mea. Mi-a fost pus un avocat din oficiu deoarece la prima sedinta nu m-am prezentat si acesta a spus ca daca eu vreau sa ma impac cu pagubitul ,trebuie sa fiu in fata instantei cu el si sa astept intrarea noului cod penal in ianuarie 2014. E adevarat sau doar vrea sa obtina un contract cu mine?
Discuție Proces Furt -
Buna ziua
Acum un an ne-am adunat cativa prieteni de revelion si am stat impreuna cateva ore . Eu avusem o discutie inainte cu un prieten sa-mi dea masina in caz de el nu mergem sa ma duc undeva la 6 km distanta si m-a aprobat. Dupa ce se facuse ora 3 cam toata lumea a plecat , proprietarul masinii a adormit la mine si eu am luat masina si am plecat la drum,eram in stare de ebrietate. Pe drum am facut accident m-am speriat si am parasit locul accidentului ,aici facand a 2 a infractiune,prima a fost de a conduce in stare de ebrietate. Dimineata cand proprietarul s-a vazut fara masina nu a avut incredere ca pot sa i-o platesc asa ca m-a pus sa declar ca masina am luat-o fara constiinta lui . Deci in declaratia de la politie a trebuit sa omitem ca am avut accordul lui , deci a ramas ca doar i-am luat cheile in timp ce dormea . Asta se numeste furt de folosinta daca nu ma insel. A 2 a zi am platit masina dar cand am mers la sectie cu proprietarul masinii ni s-a spus ca nu putem schimba declaratia pentru ca ambii eram in stare de ebrietate.
Acum intrebarile mele sunt:
1. Daca proprietarul masinii nu a depus plangere impotriva mea de ce s-a decurs un proces impotriva mea?
2. Ce pedepse risc ?
3. Se poate daca merg la tribunal cu proprietarul sa scap de infractiunea de furt ? Daca da ce demersuri trebuie sa fac?
4. Procesul cat timp as putea sa-l aman? Sunt inafara tarii .