avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces Furt -
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces Furt -

Buna ziua
Acum un an ne-am adunat cativa prieteni de revelion si am stat impreuna cateva ore . Eu avusem o discutie inainte cu un prieten sa-mi dea masina in caz de el nu mergem sa ma duc undeva la 6 km distanta si m-a aprobat. Dupa ce se facuse ora 3 cam toata lumea a plecat , proprietarul masinii a adormit la mine si eu am luat masina si am plecat la drum,eram in stare de ebrietate. Pe drum am facut accident m-am speriat si am parasit locul accidentului ,aici facand a 2 a infractiune,prima a fost de a conduce in stare de ebrietate. Dimineata cand proprietarul s-a vazut fara masina nu a avut incredere ca pot sa i-o platesc asa ca m-a pus sa declar ca masina am luat-o fara constiinta lui . Deci in declaratia de la politie a trebuit sa omitem ca am avut accordul lui , deci a ramas ca doar i-am luat cheile in timp ce dormea . Asta se numeste furt de folosinta daca nu ma insel. A 2 a zi am platit masina dar cand am mers la sectie cu proprietarul masinii ni s-a spus ca nu putem schimba declaratia pentru ca ambii eram in stare de ebrietate.
Acum intrebarile mele sunt:
1. Daca proprietarul masinii nu a depus plangere impotriva mea de ce s-a decurs un proces impotriva mea?
2. Ce pedepse risc ?
3. Se poate daca merg la tribunal cu proprietarul sa scap de infractiunea de furt ? Daca da ce demersuri trebuie sa fac?
4. Procesul cat timp as putea sa-l aman? Sunt inafara tarii .
1. Pentru ca nu la orice fel de infractiune impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
2. Avand in vedere ca discutam de mai multe infractiuni instanta va tine cont de imprejurarile in care au fost comise faptele, daca sunteti la prima abatere, comportamentul dvs. pe parcursul cercetarii, etc.
3. Faptul ca ati acoperit prejudiciul creat este in beneficiul dvs. doar din punct de vedere al individualizarii pedepsei (adica judecatorul tine cont de faptul ca ati platit masina, atunci cand da pedeapsa). Nu intelg de ce doriti sa mergeti la Tribunal?
4. Procesul nu se amana pe motivul ca un cetatean este plecat din tara pentru sa zicem 5 ani. Angajati un avocat care a va reprezinte interesele si nu evitati sa mergeti la termenele stabilite de instanta.
Eu nu as dori sa merg la tribunal ,dar infractiunea de conducere sub influenta alcoolui mi-a deschis un dosar penal, si din declaratia data de mine si persoana pagubita s-a autosesizat infractiunea de furt. Nici nu inteleg cu cine ma judec eu . Citatia venita de la tribunal acasa spune ca in proces cu X (persoana pagubita) dar eu nu a depus nici o plangere impotriva mea. Mi-a fost pus un avocat din oficiu deoarece la prima sedinta nu m-am prezentat si acesta a spus ca daca eu vreau sa ma impac cu pagubitul ,trebuie sa fiu in fata instantei cu el si sa astept intrarea noului cod penal in ianuarie 2014. E adevarat sau doar vrea sa obtina un contract cu mine?
Persoana pagubita nu a depus plangere impotriva dvs, dar organele de cercetare se sesizeaza din oficiu cand afla pe orice alta cale ca s-a comis o infractiune.
In noul cod penal la infractiunea de furt nu este prevazuta inlaturarea raspunderii penale la impacarea partilor, dar pedeapsa este intre 6 luni si 3 ani sau amenda, fata de 1an - 12 ani cat este acum. Probabil din acest motiv avocatul dorea sa duca procesul pana la intrarea in vigoare a noului cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea plangerii penale Mariakilburger Mariakilburger Nepotul meu a furat o bicicleta, fiind in stare de ebrietate. Proprietarul a sunat la 112 si in fata politiei el a recunoscut furtul. In momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Alexandra22Gaby Alexandra22Gaby Buna ziua soțul meu a mai avut in trecut fapte ca condusul in stare de ebrietate , acum doi ani a mai fost acuzat și de distrugere tot in stare de ebrietate ... (vezi toată discuția)
Furt calificat B. Elena B. Elena Buna seara, As avea nevoie de putin ajutor in legatura cu doua cazuri. Ambele se clasifica la categoria furt. In primul caz este vorba de furt calificat, ... (vezi toată discuția)