avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Activitate lucacipetru

Activitate lucacipetru

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc mult.Cu stima, Lucaci P
Buna ziua.
Sunt angajat intr-o companie si pe langa salariu am si un bonus anual .Bonus frumusel de altfel .Trebuie sa platesc pensie alimentara pentru un copil.
Intrebare: La calculul pensiei alimentare se ia doar salariul net lunar sau si bonusul anual? Daca prezint adeverinta de venit net pe luna in curs bonusul nu apare . Daca bonusul v-a fi prins in calculul pensiei alimentare cum se procedeaza?
Va multumesc mult.
Cu stima, Lucaci P
Buna ziua.
Intr-un viitor apropiat,se incepe un proces al angajatilor cu angajatorul vis a vis de grupa de munca. Angajatii au domiciliu in mai multe localitati din doua judete. Avocatul propune un sungur proces intr-o singura locatie costurile fiind mai mici in functie de numarul total al angajatilor implicati in proces.
Intrebare: Chiar daca procesul demareaza,in timpul procesului sau la apel, cei care nu au domiciliu pe raza de competenta a instantei nu pot fi eliminati, nu pot avea neplaceri nu pot chiar sa piarda sansa de a se judeca in acel apel?
Va multumesc.
Cu stima,Lucaci P.
Răspuns la discuția Pensionarea
Multumesc tare mult, SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI!
Răspuns la discuția Pensionarea
Multumesc mult, SARBATORI FERICITE!
Discuție Pensionarea
Buna ziua.
Sunt barbat,61 de ani, 20 ani si noua luni lucrati in Gr II de munca.Doresc sa-mi intocmesc dosarul de pensionare pentru limita de varsta si va rog sa-mi spuneti cand mi se intrerupe contractul individual de munca: la depunerea dosarului de pensionare sau la primirea deciziei de pensionare.
Va multumesc.
Buna ziua.
Ma numesc Lucaci Petru si sunt angajat al unei Societati CFR,filiala a CNCFR SA.In data de 24.10.2013 am primit preaviz de concediere, urmand ca la expirarea termenului de 20 zile lucratoare -20.11.2013 sa-mi fie emisa decizia de concediere.
Criteriile dupa care s-au intocmit listele au fost : pensionabili si doritori.
Eu fac parte dintre cei care au conditia de pensionare la cerere cu reducerea varstei de pensionare pentru ani lucrati in gr II.Mai exact am 60 ani si 7 luni iar in gr II am lucrati 20 ani.
Disponibilizatii vor primi cele prevazute in CCM.
Azi,18.11.2013,a aprut o modificare:nu se pleaca pana nu se primeste un raspuns vis a vis de un proiect de Hotarare de Guvern referitor la prevederile OG 36/2013,privind plata unui venit de completare in functie de vechimea angajatului.
Iata ce m-a facut sa va scriu. Liderul de sindicat ne-a comunicat ca vor putea beneficia de plati conf OG 36/2013 doar cei care nu au conditia de pensie cu reducerea varstei de pensionare.
Va rog sa-mi spuneti daca eu voi putea beneficia de ajutor de somaj si de plata venitului de completare,venit care oricum este mai mare decat pensia, urmand ca dupa expirarea perioadei de plata sa-mi depun dosarul de pensie.
Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul Dv.
Cu consideratie, Lucaci P.