avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionarea
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionarea

Buna ziua.
Sunt barbat,61 de ani, 20 ani si noua luni lucrati in Gr II de munca.Doresc sa-mi intocmesc dosarul de pensionare pentru limita de varsta si va rog sa-mi spuneti cand mi se intrerupe contractul individual de munca: la depunerea dosarului de pensionare sau la primirea deciziei de pensionare.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucacipetru , utilizator 18:53, 28 Decembrie 2013
La primirea deciziei de pensionare.
Contractul individual de munca se intrerupe incepand cu data la cand indepliniti conditiile de varsta si stagiu de cotizare, pentru pensionare, data la care trebuie emisa de catre angajator si decizia de intrerupere a CIM in vederea pensionarii.
Multumesc mult, SARBATORI FERICITE!
Codul muncii:

Art.56 - Cazurile încetării de drept a contractului individual de muncă

c) .............la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Pensionarea va fi cu reducerea varstei standard.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2013
Carp Mircea, utilizator
Multumesc tare mult, SARBATORI FERICITE si LA MULTI ANI!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de drept ContSters228970 ContSters228970 daca am implinit varsta pentru pensia de drept, conform art.56 si 57 din codul muncii,sunt obligat sa ma pensionez? c.m. este nul dupa implinirea varstei? (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare- grupe de munca nick_vm nick_vm Intrebare:1)Cu ce data se incadreaza la pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei de pensionare? Intrebare:2)In cazul pensiei pentru limită de ... (vezi toată discuția)
Incetare c.i.m. in caz de pensionare anton981 anton981 Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de ... (vezi toată discuția)