avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare c.i.m. in caz de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare c.i.m. in caz de pensionare

Buna ziua . In 11 iulie imi pot depune dosarul de pensionare . As dori sa stiu daca imi mai pot desfasura activitatea pana la primirea deciziei de la Casa de Pensii sau trebuie sa plec din acea zi . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:20, 8 Mai 2016
Pentru ce fel de pensie depuneti dosarul:
Limita de varsta
Limita de varsta cu reducerea varstei
Anticipata
Anticipata partiala
Depinde de ce fel de pensionare solicitati . Astfel, potrivit art.56 alin.1lit.c C.mun.:
- contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare (pensie pentru limita de varsta).
In acest caz, c.i.m. va inceta de drept, iar pentru continuarea activitatii va trebui incheiat un nou c.i.m.

sau

- contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.
In acest caz, va puteti continua activitatea pana la data comunicarii deciziei de pensie.
Pentru limita de varsta . Am 37 de ani vechime si 60 de ani .
In acest caz , va sunt aplicabile urmatoarele precizari : contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare (pensie pentru limita de varsta).
In acest caz, c.i.m. va inceta de drept, iar pentru continuarea activitatii va trebui incheiat un nou c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport de munca in caz de pensionare otilia13 otilia13 La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, Daca o persoana a obtinut de la cabinetul de expertiza medicala a capacitatii de munca, decizia medicala asupra capacitatii de munca cu data de ... (vezi toată discuția)
Cumulare pensie limita de varsta (65 ani ) cu salariul de la o institutie de stat hodor dana hodor dana Buna ziua. As dori sa stiu daca pot ramane sa lucrez la institutia de stat, mi-am depus dosarul pentru pensie limita de varsta (am facut 65 de ani) pana cand ... (vezi toată discuția)