avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raport de munca in caz de pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raport de munca in caz de pensionare

La o societate comerciala o persoana poate fi tinuta in functie pana la momentul in care indeplineste varsta de pensionare sau se poate mentine pana la primirea deciziei de pensionare?
Cum este legal?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: otilia13 , utilizator 15:45, 28 Iulie 2014
Potrivit Codului Muncii
art.56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
...

Asadar:
- daca este vorba despre o pensionare pentru limita de varsta ,c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. In acest caz, persoana in cauza poate cumula pensia cu salariul, in sectorul privat, fara niciun impediment.

- daca este vorba despre o pensie de invaliditate, pensie anticipata partiala, pensie anticipata, pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, atunci c.i.m. inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare.
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege pensionare andreea20ro andreea20ro buna ziua,lucrez la o institutie de stat si in luna decembrie am depus dosarul de pensionare si apoi inca 90 de zile pana in luna martie am continuat la ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca in cazul pensionarii gluten gluten Pentru pensie limita de varsta ,contractul de munca inceteaza de drept ca si la pensie anticipata si pensie de boala? Se face decizie de propunere la pensie ... (vezi toată discuția)
Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)