In fine.Ce mai conteaza? Ei decid, noi trebuie sa ne conformam.
Am depus d220 si d600 azi
Am estimat venitul pe 7 luni la 2000 lei
Pe d600 m-au pus sa trec pe spate lunar ,778 lei
O sa trebuiasca sa platesc 1700 lei statului
Practic, dintr-un venit de rahat, statul isi ia portia cea mai mare, ca de, asa am facut legea, iar noi nu putem face nimic, iar cei care iti dau acele firimituri drept plata ptr munca depusa, te obliga sa iti faci pfa ca sa le poti lua.
Nestiind ce te asteapta, faci acel pfa, apoi iti dai seama: am muncit 7 luni degeaba, cu banii dati pe infiintarea pfa-ului cu contributiile si impozitul ce va veni, ca banuiesc ca o sa ia si impozit, trebuie sa aduc bani de acasa.
Oare este logic asa ceva?
Contabilul zice una, cei de la fisc zic alta.
Concluzia, am muncit degeaba sa dau statului banii castigati
Traim in romania , iar statul roman, este HOTUL CEL MARE
Deoarece nu am serviciu, mi se cere sa completez odata cu formularul 220 si formularul 600.
Prin natura pfa nu am venituri mari.Totusi de la fisc mi se impune sa platesc 244 ron lunar contributii.Se motiveaza ca asa este in primul an de infiintare, platesti neconditionat contributiile, chiar de faci chiar de nu faci acel plafon, abia din anul urmator spun ei ca nu voi plati, daca nu realizez acel plafon. Este legal sa imi opreasca inca de la infiintarea pfa-ului contributiile?
Am infiintat un pfa. La fisc nu imi primesc formularul 220 decat daca pun si formularul 600, deoarece nu am servici. Depunand si formularul 600 obligatoriu trebuie sa platesc 244 lei lunar contributia la asigurari, chiar daca prin natura activitatii pfa-ului nu realizez castiguri mai mari de maxim 400 -500 lei lunar , uneori si sub 300.
Mi s-a spus la fisc ca in primul an este obligatoriu sa platesc contributii la asigurari chiar daca nu realizez venitul 244 lei lunar.
In consecinta, nu am putut inregistra la fisc pfa-ul.
E normal sa se intample asa?
Trebuie obligatoriu platite contributiile de la inceput, chiar daca nu ai venit?