avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Activitate cypry

Activitate cypry

Discuție mostenire
Tatal meu a decedat inainte de a ma naste eu, mama mea nu era casatorita cu el cand a survenit decesul. Dupa nasterea mea eu am pastrat numele de familie (de fata) al mamei mele iar ea s-a casatorit cu cel ii este sot si in prezent. Dupa casatorie eu nu am preluat numele tatalui meu vitreg, astfel am in cintinuare numele de la nastere in timp ce mama mea bineinteles ca si-a schimbat numele dupa actualul sot. Acum problema este urmatoarea: bunicii din partea tatalui vitreg vor sa-mi lase mie tot ceea ce detin ei (casa, terenuri) asta cu acordul tatalui meu vitreg. Mentionez ca tatal meu vitreg mai are o sora care sustine ca nu este interesata de mostenire deoarece parintii ei (bunicii mei vitregi) au despagubit-o financiar si material in acest sens. Trebuie sa mai spun ca mama mea nu a avut copii cu tatal meu vitreg.
Ce ar trebui sa facem? Ce acte ne trebuiesc pt a face treaba ca sa fie in regula si fara complicatii ulterioare?
In alta ordine de idei , lasand dorinta bunicilor de a ma impropriatari pe mine, eu in conditiile prezente ce drepturi am de pe urma casatoriei memei mele?
Va multumesc