avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Activitate Maxinia

Activitate Maxinia

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
1. Societate comerciala care desfasoara anumite activitati (toate autorizate conform certificatului constatator de la ORC).
2. Hotarare AGA prin care se decide extinderea obiectului de activitate cu inca 2 noi activitati.
3. Dorim ca in afara de cele 2 activitati mentionate in AGA de la punctul 2 sa mai desfasuram inca 2, care sunt trecute in actul constituitv dar nu apar pe certificatul constatator
4. Cum procedam: le trecem pe toate 4 in declaratia pe propria raspundere sau trebuie intocmite documente separate?

Multumesc
Va multumesc mult.
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de organizarea serviciului intern de prevenire si protectie intr-o unitate. Am inteles care sunt conditiile de pregatire profesionala pentru salariatii din cadrul acestui serviciu, cf. Legii 319/2006 si normelor de aplicare. Nu imi este, insa, clar, cati salariati trebuie sa fie incadrati in departamentul respectiv.
De exemplu, daca vorbim de o unitate cu un numar total de lucratori intre 101-500, cati lucratori trebuie sa fie in serviciul intern de ssm? Sau numarul se stabileste functie de complexitatea activitatilor desfasurate unitatea respectiva? Multumesc
Buna ziua,
Asociatul nostru, persoana juridica straina cu sediul in Germania, trebuie sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania. S-a luat decizia inregistrarii prin reprezentant fiscal, nu in mod direct.
Am auzit multe opinii pe aceasta tema, inclusiv cea potrivit careia finantele considera ca aceasta operatiune (de inregistrare in scopuri de Tva in Romania prin reprezentant fiscal ) inseamna de fapt stabilirea unui sediu in Romania de catre persoana juridica germana, cu toate obligatiile care decurg de aici. Mentionez ca asociatul german ar urma sa desfasoare in Romania numai activitati care intra in sfera de aplicare a TVA.
In ce situatii ar putea sa apara aceasta recalificare din partea celor de la finante? Care mai este atunci ratiunea prin care legea da posibilitatea inregistrarii prin reprezentant fiscal? V-ati intlanit cu astfel de situatii? Multumesc anticipat