avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Activitate Mkr

Activitate Mkr

Răspuns la discuția acreditare itm
Da, multumesc. Ma voi interesa.
Dar multumesc pentru raspunderi si promptitudine!
Răspuns la discuția acreditare itm
Buna ziua din nou,

revin cu chestiunea care inca nu mi-e clara de fapt: trebuie neaparat sa fie Srl forma de organizare ca sa poata solicita acreditarea de la ITm (constituia conform Legii societatilor comerciale) sau si o II poate fi acreditata acredita (care nu e constituit conform Legii societatilor comerciale)?
Răspuns la discuția acreditare itm
Buna ziua din nou,
Multumesc pentru raspuns. Aveam deci o nedumerire, in sensul ca Legea 156/2000 vorbeste de "persoane juridice" care trebuie sa solicite aceasta acreditare de la ITM. Ori OUG 44 a aparut in 2008, cu aceste noi forme de organizare de tipul II si IF, dar Legea 156/2000 nu a mai precizat daca se poate acorda dreptul de acreditare si II sau IF, care nu sunt persoane juridice, ci persoane fizice.

Multumesc deci foarte mult pentru precizare.

Cu stima!:)
Răspuns la discuția acreditare itm
Buna ziua,

Am citit acest fragment din Legea 156 din 2000, dar si OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 328 din 25 aprilie 2008.

Intrebarea mea este daca o persoana care isi desfasoara activitatea sub forma de intreprindere individuala are dreptul sa desfasoare activitatea de plasare de forta de munca in strainatate si poate obtine acreditarea solicitata in Legea 156 /2000.

Citez din OUG 44/2008, art.6, alin 2:
(2) Autorizarea functionarii, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, nu exonereaza persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale de obligatia de a obtine, inainte de inceperea activitatii, autorizatiile, avizele, licentele si altele asemenea, prevazute in legi speciale, pentru desfasurarea anumitor activitati economice.

Va multumesc anticipat:)