avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate alex_tz2000

Activitate alex_tz2000


Va mulțumesc pentru raspuns. Voi face chiar astăzi contestația. Ma gândesc ca aceste coloane comune se pot masura cumva, sigur exista cineva capabil sa măsoare si sa spună exact ce procent din total sunt aceste coloane. Cam 40% mi se pare discreționar si ma întreb de ce 39 si nu 41.

ynocentta a scris:

Exista norme speciale dispuse de furnizor
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri in contradictie cu normele in vigoare
Aveti dreptul in conformitate cu disp L nr 196/2018 sa contestati valoarea impusa la intretinerea lunara,in termen de 10 zile de la afisarea listei ,la presedintele de asociatie care detine obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile

Locuiesc intr-un bloc cu 86 de apartamente dintre care 10 debransate de la sistemul centralizat. Printr-un chestionar semnat de locatari s-a ales repartizarea costurilor cu incalzirea, in sistem pausal. Majoritatea locatarilor au inlocuit insa caloriferele din proiectul initial al instalatiei (bloc din 1983) cu calorifere de diferite dimensiuni, fiecare a pus ce a vrut. Nu exista acelasi numar de elementi in fiecare apartament, suprafetele radiante difera de la apartament la apartament. Este normal ca factura sa se imparta in mod egal desi unele apartamente au 14-20 de elementi intr-o camera si alte apartamente 6-10?
Fara nicio inventariere a SET-urilor, asociatia a hotarat ca procentrul partilor comune este de 40%. Mi se pare enorm. Eu sunt debransat, platesc doar parti comune. Dar aceste parti comune pe care le platesc nu sunt masurate ci platesc cota parte indiviza (in functie de suprafata apartamentului) la 40% din factura totala. Practic asa se repartizeaza la noi. S-a stabilit ca partile comune totale sunt 40% din factura si se imparte aceasta suma in functie de cota parte indiviza a apartamentului. Pot contesta acest procent? Nu cred ca e corect asa. Ce treaba mai are suprafata apartamentului cu coloanele (se poate masura, determina clar SET-ul coloanelor din apartament). Nu ar fi trebuit inventariate toate aceste coloane si toate caloriferele din fiecare apartament si sa se stie cat % din SET-ul total sunt coloane comune si sa se stabileasca pe fiecare apartament la randul lui cat ii revine de plata?
Pot contesta obligatia de plata? Pot solicita o explicatie a calcului?

Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Va multumesc! Asa voi face!
Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Voi incerca acest lucru, In urma "scandalului" produs de mine au anuntat ca din toamna se reia colaborarea cu firma de repartitoare. Stiu ca e greu cu judecata, ma gandeam la o plangere la primarie. Poate rezolva ceva?
Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Am aflat astazi ca printr-o hotarare a asociatiei de la ultima adunare unde nu am putut fi prezent, s-a decis ca in lunile ianuarie, februarie, martie, SA SE RENUNTE la firma care citea repartitoarele si sa se plateasca caldura in functie de cota parte indiviza. Evident, pentru cei cu centrale, a fost de plata doar "partile comune" care ce sa vezi, tot 35% erau :))). Administratorul a zis ca a preluat acest procent de la firma care calcula caldura in functie de repartitoare. Deci ultimele 3 luni s-a impartit caldura la toata lumea (35% impartiti la toate apartamentele (in functie de suprafata) iar restul de 65% doar la cei racordati la RADET).
Nici nu mai stiu ce demers juridic sa fac. Aia cu SET-ul instalatiilor e deja din alt film. Cand am intrebat de SET, mi s-a zis, ca asa se face, asa fac si alte blocuri 35% si ca nu are ce sa imi faca, a zis ca daca vreau sa-l dau in judecata. Si discutia s-a oprit aici.
Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Va multumesc pentru raspunsul amplu. Voi solicita asociatiei o astfel de fisa. Eu nu primeam pentru ca am centrala.
Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Întreb si revin cu numele

filip01 a scris:

MARE, e una care produce numai gherle exact pe zona de coloane dezavantajand major pe cei cu centrale sau care consuma putin

Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Are importantă numele firmei?

filip01 a scris:

mai bine ati mentiona care-i firma de repartitoare. eu am o oarecare banuiala si chiar ceva investigatii si plangeri facute, dar e mai safe sa mentionati dvs cine-i in 'cestiune'.

Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Prin peretii apartamentului va asigur ca nu trece nimic. Oamenii tremura in case sau se incalzesc cu calorifere electrice. Nimeni nu are mai mult de 19 grade cu ce vine de la fostul RADET. Din contra, eu incalzesc vecinii, avand centrala si mentinand 24 de grade uniform in toate camerele. Deci, despre ce vorbim?
Răspuns la discuția Calcul parti comune incalzire
Adica cum "nu prea"? Toate elementele cedeaza caldura si tevile si caloriferele. Eu intreb cum s-a stabilit ca tevile cedeaza 35% din caldura pe care o cedeaza intregul sistem (tevi comune, radiatoare, etc). Sa simplific putin. Intr-un imobil, 35% din caldura o dau tevile si 65% o dau caloriferele? Asta intreb. Eu am un proiect de la PROIECTANTUL sistemului de incalzire care spune ca PARILE COMUNE asigura 17% din caldura cedata in imobil. Este altcineva in masura sa stabileasca alte procente?