avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie calcul parti comune incalzire in bloc fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie calcul parti comune incalzire in bloc fara repartitoare

Locuiesc intr-un bloc cu 86 de apartamente dintre care 10 debransate de la sistemul centralizat. Printr-un chestionar semnat de locatari s-a ales repartizarea costurilor cu incalzirea, in sistem pausal. Majoritatea locatarilor au inlocuit insa caloriferele din proiectul initial al instalatiei (bloc din 1983) cu calorifere de diferite dimensiuni, fiecare a pus ce a vrut. Nu exista acelasi numar de elementi in fiecare apartament, suprafetele radiante difera de la apartament la apartament. Este normal ca factura sa se imparta in mod egal desi unele apartamente au 14-20 de elementi intr-o camera si alte apartamente 6-10?
Fara nicio inventariere a SET-urilor, asociatia a hotarat ca procentrul partilor comune este de 40%. Mi se pare enorm. Eu sunt debransat, platesc doar parti comune. Dar aceste parti comune pe care le platesc nu sunt masurate ci platesc cota parte indiviza (in functie de suprafata apartamentului) la 40% din factura totala. Practic asa se repartizeaza la noi. S-a stabilit ca partile comune totale sunt 40% din factura si se imparte aceasta suma in functie de cota parte indiviza a apartamentului. Pot contesta acest procent? Nu cred ca e corect asa. Ce treaba mai are suprafata apartamentului cu coloanele (se poate masura, determina clar SET-ul coloanelor din apartament). Nu ar fi trebuit inventariate toate aceste coloane si toate caloriferele din fiecare apartament si sa se stie cat % din SET-ul total sunt coloane comune si sa se stabileasca pe fiecare apartament la randul lui cat ii revine de plata?
Pot contesta obligatia de plata? Pot solicita o explicatie a calcului?

Cel mai recent răspuns: alex_tz2000 , utilizator 09:22, 4 Ianuarie 2021
Cam asa se atribuie pentru partile comune, 40% din total. E corect.
Puteti contesta obligatia de plata. Puteti solicita o explicatie a calcului.
Puteti sa candidati la postul de presedinte si sa schimbati regula in condominiu.
Exista norme speciale dispuse de furnizor
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri in contradictie cu normele in vigoare
Aveti dreptul in conformitate cu disp L nr 196/2018 sa contestati valoarea impusa la intretinerea lunara,in termen de 10 zile de la afisarea listei ,la presedintele de asociatie care detine obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile

Va mulțumesc pentru raspuns. Voi face chiar astăzi contestația. Ma gândesc ca aceste coloane comune se pot masura cumva, sigur exista cineva capabil sa măsoare si sa spună exact ce procent din total sunt aceste coloane. Cam 40% mi se pare discreționar si ma întreb de ce 39 si nu 41.

ynocentta a scris:

Exista norme speciale dispuse de furnizor
Asociatia de proprietari nu detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri in contradictie cu normele in vigoare
Aveti dreptul in conformitate cu disp L nr 196/2018 sa contestati valoarea impusa la intretinerea lunara,in termen de 10 zile de la afisarea listei ,la presedintele de asociatie care detine obligatia legala sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme cu plata caldurii la bloc nikoleta_steliana nikoleta_steliana Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, fara repartitoare si am centrala de apartament pe gaze. Neavand repartitoare repartizarea caldurii la noi in bloc se face pe ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Repartizarea consumurilor de energie termicã între consumatorii din imobilele de tip condominiu horasg horasg Buna ziua. Stau intr-un apartament cu trei camere, al unui bloc cu 5 scari si 4 etaje. In bloc nu exista repartitoare. Eu si inca 40 (din cele 100 ... (vezi toată discuția)