avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate mihluk

Activitate mihluk

Nu s-a ajuns in instanta deoarece am initiat o mediere de plati esalonate.
Va multumesc
Multumesc ! Debitul meu incepe din 2008 iar prima actiune a asociatiei de a recupera debitul incepe in 2013. Ce se intampla in acest caz ?
Am avut un chirias care nu a platit intretinerea de mai multa vreme si am ramas cu un debit substantial, fara posibilitatea recuperarii de la fostul chirias. Mentionez ca este vina mea ca nu am urmarit plata cheltuielilor de intretinere deoarece nu primeam chirie (Contract de comodat). #-o
Intrebare:
Exista, legal, termen de prescriptie a sumelor sau a unei parti din acestea, in conditiile in care sunt in stadiu de discutii amiabile cu reprezentantii asociatiei ( nu am ajuns inca in instanta) ? :(
Răspuns la discuția Restante asociatie de locatari
Am inteles, multumesc.
Răspuns la discuția Restante asociatie de locatari
Presupunem ca penalitatile sunt de 0.2%, dar calculul lunii octombrie s-a facut la intreaga suma restanta: - total debit servicii asociatie neachitate / perioada + total penalitati lunare cumulate / perioada. As vrea sa stiu daca este corect ca penalitatile sa se aplice la intreaga suma restanta factura +pemalitati. Va multumesc.

Va multumesc pentru raspuns. Deduc faptul ca totalul de plata este corect (servicii cumulate + penalitati cumulate / total perioada restanta). As vrea sa mai intreb daca la totalul astfel stabilit, fostului chirias ( a fost evacuat) i se mai calculeaza penalitati pana la achitarea debitului stabilit la aceasta data in exemplul dat sau aceasta suma va constitui baza urmaririi in vederea recuperarii debitului creat (la un moment dat, suma penalitatilor va depasi suma serviciilor). Multumesc.
Solicit ajutor de specialitate.
Am avut un chirias care a ramas restantier cu o suma foarte mare, a carei penalitati cresc lunar cu o suma care depaseste f. mult media sumei lunare de intretinere iar penaltatile depasesc enorm de mult totalul sumei restanta de plata. Ex. concret: suma restanta cu penalizari pe luna anterioara este de 14.100 Ron iar totalul de plata a lunii curente este de 14.800 Ron.
Intrebare: Este corect stabilita suma de plata ? Da / NU, ce am de facut in aceasta situatie, in sensul stabilirii corecte a debitului ?
Mentionez ca am avut incheiat cu chiriasul un document notarial in care acesta avea obligatia achitarii cheltuielilor de asociatie.